ANASAYFA Gündem Ankara Bayram namazı kaçta? Bayram namazı kaç rekattır, Bayram namazı evde kılınır mı

Ankara Bayram namazı kaçta? Bayram namazı kaç rekattır, Bayram namazı evde kılınır mı

Ramazan bayramı döneminin yaklaşması ile beraber vatandaşlarda kendilerine göre hazırlıklar yapmaya başladı. Yılda iki defa kılınmasından dolayı namazın kılınışını tam hatırlamayanlar detayları öğrenmek için Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı Ankara'da saat kaçta kılınacak sorularını soruyorlar.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Bayram namazı kaçta? Bayram namazı kaç rekattır, Bayram namazı evde kılınır mı

Ramazan ayının sona ermesine az bir zaman kala vatandaşlar gözünü Ramazan Bayramı'na çevirdi. Bayram döneminde sevdikleri ile güzel bir vakit geçirmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı'na dair detayları araştırıyor.

Bayramın ilk günü Müslümanlar camiye giderek Bayram Namazını kılıyorlar. Bu senede Bayram Namazını kılmak için beklemeye başladı. Bu kapsamda akıllara gelen sorulardan birisi namazın nasıl kılınacağı şeklinde oldu.

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI NASIL?

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 defa kılınan namaz 2 rekat bir namazdır. Bayram namazının kılınışı ise şu şekildedir;

1. Rekat:

İmam sesli, cemaat ise sessiz bir şekilde “Allahuekber” diyerek iftitah tekbiri alır ve eller bağlanır.

Sessiz bir şekilde “Subhaneke” duası okunur. Sonra imamla birlikte ilave tekbirlere geçilir.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 1. tekbir alınır. Daha sonra eller bağlanmaz, aşağıya salınır.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 2. tekbir alınır. Daha sonra eller bağlanmaz, aşağıya salınır.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 3. tekbir alınır. 3. tekbirden sonra eller bağlanır.

İmam sessiz bir şekilde “Euzu-Besmele” çeker ve sesli bir şekilde “Fatiha Suresi”ni okur. Cemaat imamı dinler, rüku ve secdeye gidilir.

2. Rekat:

İmam sessiz bir şekilde “Euzu-Besmele” çeker ve sesli bir şekilde “Fatiha Suresi” ve bir “Zammı Sure” okur.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 1. tekbir alınır. Daha sonra eller bağlanmaz, aşağıya salınır.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 2. tekbir alınır. Daha sonra eller bağlanmaz, aşağıya salınır.

“Allahuekber” denilerek eller kulak hizasına kaldırılır ve 3. tekbir alınır. Daha sonra eller bağlanmaz, aşağıya salınır.

“Allahuekber” denilerek 4. tekbir getirilir fakat eller kaldırılmaz. Tekbirden sonra direkt rükuya gidilir.

Rüku ve secde yapıldıktan sonra oturulur. Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena duaları okunur. Duaların ardından “Esselamu aleyküm ve rahmetullah” denilerek önce sağa sonra tekrar “Esselamu aleyküm ve rahmetullah” denilerek sola selam verilir. Selam verildikten sonra tüm cemaat sesli bir şekilde 3 defa teşrik tekbiri getirir. Daha sonra hutbe dinlenir ve Bayram Namazı tamamlanmış olur.

2024 ANKARA'DA BAYRAM NAMAZI KAÇTA KILINACAK?

Ankara'da Bayram namazının kaçta kılınacağı belli oldu. Başkent'te vatandaşlar Ramazan Bayramı namazını kılmak için 06:49'da camilerde olacaklar.

EVDE BAYRAM NAMAZI KILINABİLİR Mİ?

Bayram namazı cemaatle kılınması gereken namazdır ve evde kılınmaması uygundur. Zorunlu hallerde evde kılınacak olursa kendi aralarında cemaat oluşturmaları gerekmektedir. Bayram namazı cemaatle kılınması gereken bir namazadır. Olağan üstü bir durum olmadıkça cemaatle kılınması tercih edilmelidir.

Ramazan Bayramı 10 Nisan günü başlayacak. Bayram 3 gün sürecek olup 12 Nisan günü ile beraber sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü  - Bodrum FK ile berabere kaldı

Ankara Keçiörengücü - Bodrum FK ile berabere kaldı