Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü, BM Genel Sekreteri Guterres'i ağırladı

Türkiye’yi ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, başkentte Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğüne de bir ziyarette bulundu. Bu ziyarette Guterres’e Türkiye’nin göç yönetimi ile ilgili bilgiler verildi.

Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü, BM Genel Sekreteri Guterres'i ağırladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bugün Ankara’yı ziyaret ederek bazı temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuğu olan Antonio Guterres, başkentte bazı ziyaretler de yaptı. Antonio Guterres’in ziyaret ettiği yerlerden birisi de Ankara İl Göç idaresi Müdürlüğü oldu.

Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğünde ağırlanan Antonio Guterres’e Türkiye’nin göç yönetimine dair bilgiler verildi. Özellikle Suriyelilerin geri dönüşlerine dair uygulanan sistem kendisine anlatıldı. Onurlu ve güvenli şekilde Suriyelilerin ülkelerine geri dönebildikleri aktarıldı.

Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü, BM Genel Sekreteri Guterres'i ağırladı

TÜRKİYE'NİN GÖÇ YÖNETİMİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret etti. Göç İdaresi Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres, Göç İdaresi Başkanımız Sayın Hüseyin Kök eşliğinde ülkelerine gönüllü geri dönüş yapan Suriyelilerin işlemlerinin yürütüldüğü alanı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde gördü.

Ziyaret kapsamında Genel Sekreter Sayın Guterres'e, Türkiye'nin göç yönetimi ile geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik yürütülen gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş süreçlerine ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı."

BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres, Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğünün yaptığı çalışmalardan memnun kaldığını ifade etti. Göç yönetiminde Türkiye’nin bir örnek olduğunu belirten Antonio Guterres, yetkilileri tebrik etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER