ANASAYFA Gündem Ankara'da belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ankara'da belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Türkiye'de darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanan 15 Temmuz'da çeşitli anma etkinlikleri düzenlenirken Ankara belediye başkanları çeşitli mesajlar paylaştı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ankara'da belediye başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı - 15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bir darbe girişimi düzenlendi. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçerken ülkemizde her yıl 15 Temmuz tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmaya başlandı. Resmi tatil olarak ilan edilen 15 Temmuz tarihinde çeşitli anma etkinlikleri düzenlenirken Başkent Ankara'da görevde olan ilçe belediye başkanları mesajlarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında önemli mesajlara yer veren belediye başkanları Twitter hesapları üzerinden bu günü andı. Haberankara.com okurları için Ankara'daki ilçe belediye başkanlarının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında yayımladıkları mesajları derledik.

ANKARA'DA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ MESAJLARI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ''

Hainin zulmüne, yiğit gibi duranların, #YüzyılınKahramanları'nın destanıdır 15 Temmuz! Gazeticilerimiz @zafersahin06 ve @handefrt 'ın katılımlarıyla “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları: En Uzun Gece 15 Temmuz” programımızı gerçekleştirdik. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.'' dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok;

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ''15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Ne vatanımıza kasteden hainleri ne de canları pahasına ülkemize sahip çıkan kahramanlarımızı unutmadık. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. #TürkiyeYüzyılınınKahramanları'' ifadelerine yer verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ''#15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Milletimizin huzuru ve demokrasi için mücadele verirken şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle; gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir.” ifadelerini kullandı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlere Allah'tan rahmet diledi, gazileri şükranla andı. Köse, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin ağır bir ihanete, vatanın hain bir işgal girişimine uğradığı 15 Temmuz'un üzerinden 7 yıl geçtiğini anımsattı. 15 Temmuz gecesi, Cenab-ı Allah'ın yardımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde aziz milletin cesareti ve duası ile vatana, bayrağa, ezana ve milletin iradesine sahip çıkıldığını belirten Köse, "Bir olduk, birlik olduk. Millete namlusu çevrilen tanklar karşımızda birer oyuncak, mermiler ise çiçek oldu. Mermilerin üzerine yürüdük, tankların önüne yattık. O gece 'dönmek yok' diye çıkılan evlere şehit haberleri ulaşsa da metanetimizi koruduk, vatanımızdan namert elleri uzak tutmanın sevincini en derinden hissettik." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da gerekeni yapan milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını vurgulayan Köse, mesajında şunları kaydetti: "Türkiye Yüzyılı'nda devlet-millet el ele kutlu yürüyüşümüze dünya standartlarına ulaşan savunma sanayimiz, güçlenen bilim ve teknolojimizle devam edeceğiz. Bu duygularla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükranla anıyorum."

Öte yandan belediye başkanlarından mesajlar da gelmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlardan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli mesajlar

Bakanlardan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli mesajlar