Ankara'da Çember-12 Operasyonu! Binlerce firari yakalandı

Türkiye'de çeşitli suçlardan dolayı haklarında arama kararı olan suçlulara yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Ankara'da dahil olmak üzere 81 ilin tamamında yapılan operasyonda çok sayıda suçlunun ele geçirildiği bildirildi.

Ülkemizde son zamanlarda şehirlerin kendi içlerinde bulunan emniyet birimlerinin operasyonlarına ek olarak eş zamanlı ya da koordineli bir şekilde bir çok ili kapsayan operasyonların yapılması sık sık gündem oluyor. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda çok sayıda suç örgütü çökertilirken söz konusu örgütlere ait bir çok materyal ele geçirildi.

4 GÜNDE BİNLERCE FİRARİ YAKAYI ELE VERDİ

Türkiye genelinde 81 ili kapsayan yeni bir operasyon yapılacağı bilgisi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. 81 ilde 4 gündür devam eden Operasyon kapsamında çok sayıda aranan suçlunun yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya söz konusu çalışmaların detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yerlikaya “81 ilde son 4 gündür devam eden “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “Çember-12” Operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 237 firari yakalandı” dedi.

Ankara'da Çember-12 Operasyonu! Binlerce firari yakalandı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre yakalanan firarilerin 3.200'ü 0-5 yıl, 26'sı 5-10 yıl, 11'i 10 ve üzeri yıl ceza almıştı. Bakan Yerlikaya çeşitli suçlardan aranan ve yakalanan şahıslar ile ilgili “Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” diyerek kaçak durumunda bulunan tüm suçlulara yönelik devam edilen operasyonların sürmeye devam edeceğini vurguladı.

Asayişin sağlanması adına yapılan operasyonlar memnuniyet verici gelişmeler olarak nitelendiriliyor. İnsanların sokakta rahat gezmeleri adına kanun kaçaklarının yakalanması kritik rol oynuyor.