ANASAYFA Gündem Ankara'da otopark sorunu arttı araç sayısı otopark sayısını aştı

Ankara'da otopark sorunu arttı araç sayısı otopark sayısını aştı

Özellikle de Kahramanmaraş depremi sonrasında yaşanan büyük göçten etkilenen Ankara'da nüfus ve dolayısı ile araç sayısı artarken otopark sorunu arttı.
yazar
Gülcan ÖZER
Genel Yayın Yönetmeni
Ankara'da otopark sorunu arttı araç sayısı otopark sayısını aştı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremi sonrası büyük bir göç dalgası yaşanmış, Ankara en çok göç alan illerin başında yer almıştı. Artan nüfus Ankara'da trafik sorunu ve toplu taşımada sorunlar yaşanmasına neden olurken zaten olan otopark sorunu daha da derinleşti. 

Apartmanlarda yer alan otopark alanı ile araç sayısı arasındaki makas açılırken yaşanan bu sorun binalarda otopark kavgası yaşanmasına neden oldu. Pek çok binada komşular arasında büyük sorun yaşanmasına neden olan otopark sorunu çözümü için farklı formüller aranmaya başlanırken apartman otopark numaralandırma işlemleri başvurularında artış yaşandı. 

APARTMAN OTOPARK KURALLARI! OTOPARK SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Binalarda yaşanan otopark sorunu için çareler aranmaya devam ederken özellikle de daire sayısı ile otopark sayısı uymayan binalarda büyük sorunlar yaşanıyor. Ankara'da özellikle de cadde üzeri olan ya da yoğunluk yaşanan bölgelerin pek çoğunda bu sorun bulunuyor. Örneğin 12 daireli bir apartmanda sadece 8 araçlık otopark bulunuyor. Ancak bu binada oturan kişilerin bazılarının çift arabası bulunması nedeniyle zaten araç sayısı 15'e kadar çıkıyor ki bu otopark anlaşmazlığı yaşanmasına neden oluyor. 

Sorunları çözmek için yönetim planı önemli. Yönetim planında otopark alanlarına yönelik bir düzenleme yok ise tüm malikler otoparklarda arsa payı oranında hak sahibi oluyor. Çözülemeyen anlaşmazlıklarda ise devreye Sulh Hukuk Mahkemeleri giriyor. Mahkeme bilirkişi atayarak otopark sorunu çözümü için yasal çare aranıyor. Bazı binalarda ise bahçe iptal edilerek otoparka çevriliyor ancak bunun içinde ortak karar ve yasal izin gibi prosedürlere uyulması gerekiyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş MKE Ankaragücü maçı için hazırlıklarını tamamladı

Beşiktaş MKE Ankaragücü maçı için hazırlıklarını tamamladı