ANASAYFA Gündem Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kim, neden tutuklandı?

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kim, neden tutuklandı?

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamalarda Antalya'da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklandığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kim, neden tutuklandı?

Antalya'da geçtiğimiz gün meydana gelen teleferik kazası nedeni ile 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi ise yaralanmıştı. Meydana gelen kaza hakkında yürütülen soruşturmada kazanın nedeni araştırılarak sorumlusu olan kişiler hakkında adli işlemler başlatıldı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI!

İçlerinde Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 şüphelinin tutuklandığı kazanın soruşturması hakkında Bakan Tunç tarafından şu ifadelere yer verildi;

“Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında 1 cumhuriyet başsavcıvekili ve 1 cumhuriyet savcısının koordinasyonunda 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır.

Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir”

MESUT KOCAGÖZ KİMDİR?

1968 yılında Antalya'da doğan Mesut Kocagöz, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında Ankara Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde çalıştı. 2004-2014 yıllarında Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı, 2014-2019'da Kepez Belediyesi Meclis üyeliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. CHP'den Kepez Belediye Başkan adayı gösterilen Mesut Kocagöz belediye başkanı olarak göreve geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anne adayları dikkat! Uzman isim hamilelikte psikolojinin etkilerini açıkladı

Anne adayları dikkat! Uzman isim hamilelikte psikolojinin etkilerini açıkladı