ANASAYFA Gündem Araç sahiplerinin yüzünü güldüren haber! Motorin fiyatlarına indirim müjdesi geldi

Araç sahiplerinin yüzünü güldüren haber! Motorin fiyatlarına indirim müjdesi geldi

Peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından vatandaşları bir nebze olsun rahatlatacak bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre motorin fiyatlarında indirim uygulanacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Araç sahiplerinin yüzünü güldüren haber! Motorin fiyatlarına indirim müjdesi geldi

Söz konusu gelişme araç sahiplerini sevindirdi. Özellikle son yıllarda akaryakıt fiyatlarında çok hızlı bir şekilde fiyat artışı yaşanmış, vatandaş bu durumun kendileri için bir sorun olduğunu söylemişti.

VATANDAŞ İNDİRİM İSTİYOR

Ulaşım sektöründe çalışan insanlarda araçlarının yakıt masrafının çok yüksek rakamlara ulaştığını ve bir indirimin gerekli olduğunu savunmuştu. Son gelen kararda motorine bir indirim olacağı şeklinde oldu. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar indirimin ne zaman olacağı ve miktarının ne kadar olduğunu sorgulamaya başladı.

Dünya genelinde yaşanan gelişmelerden kaynaklı olarak akaryakıt fiyatlarında çok hızlı yükselmeler ve azalmalar meydana geliyor. Bundan dolayı vatandaşlar indirim haberi geldiğince ya da zam olacağı bildirildiğinde hızlı bir şekilde zamdan etkilenmemek adına depolarını doldurmaya gidiyor. Son indirim açıklamasında da benzin istasyonlarında bu şekilde görüntüler olması bekleniyor. 

MOTORİNE İNDİRİM MİKTARI BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre motorin fiyatında 25 Nisan Perşembe gününden itibaren 1 lira 40 kuruşluk bir indirim olması bekleniyor. Bu kararın uygulanmasının ardından motorin fiyatları yeniden 40 lira seviyelerine gelecek. Yapılması beklenen indirimden sonra ikinci bir indirim gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor. Piyasada yaşanan dengesizlikten dolayı bu fiyatın çok uzun ömürlü olmayacağı tahminleri yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOBB Haftalık ekonomi bülteninde ülke ve dünyadan önemli gelişmelere yer verdi

TOBB Haftalık ekonomi bülteninde ülke ve dünyadan önemli gelişmelere yer verdi