ANASAYFA Gündem Arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı, kaça kadar hizmet verecek?

Arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı, kaça kadar hizmet verecek?

Ramazan Bayramı tatilinin kamu kurumları için 9 güne çıkarılması ile beraber tatil de başladı. Bugün Ramazan ayının arefe günü idrak edilirken banka işlemleri olanlar da bankaların bugün açık olup olmadığını sorgulamaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı, kaça kadar hizmet verecek?

Bayram tatili, 2024  yılı için 9 gün olarak ilan edildi. Kamu kurumlarında 9 gün olarak ilan edilen bayram tatili 5 Nisan Cuma mesai bitimi ile birlikte başladı. Yüz binlerce kişi bulundukları kentlerden memleketlerine doğru yola çıktı. Yeni haftanın ikinci gününde banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar ‘’Bankalar bugün açık mı, arefe günü bankalar kaça kadar çalışıyor?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Banka şubelerine ilişkin ‘’Arefe günü bankalar açık olacak mı?'' sorusu gündeme geldi. 

Bankaların çalışma durumu arefe günü banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bayram tatili süresinin 9 güne çıkarılmasının ardından cuma günü mesai bitimi ile birlikte birçok sektör bayram tatiline başladı. Yeni haftanın ilk işlem gününde banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar ‘’Bankalar bugün açık mı?'' sorusuna yanıt arıyor.

9 NİSAN SALI (BUGÜN) BANKALAR AÇIK MI?

Ramazan Bayramı tatili süresinin 9 güne uzatılması ile birlikte Pazartesi ve Salı günleri de kamu çalışanları için idari izin kapsamına alındı. 8 Nisan Pazartesi günü özel bankaların şubeleri hizmet vermeye devam etti. 9 Nisan Salı günü ise Arefe günü yarım gün olacak ve özel banka şubeleri saat 13.30'a kadar açık olacak. Özel bankalar 9 Nisan tarihinde yarım gün hizmet verdikten sonra bayram süresince kapalı olacak. Ardından tüm kamu ve özel banka şubeleri 15 Nisan Pazartesi günü yeniden hizmet vermeye başlayacak.

BAYRAMDA EFT HAVALE VE FAST İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ OLACAK MI?

9 Nisan Salı günü itibariyle bankaların cep şubeleri üzerinden yapılan işlemler normal zaman diliminde ücret kesmeden gerçekleştiriliyorsa 9 Nisan 13:00'e kadar aynı şekilde yapılabilecek. FAST işlemleri ise her gün ve her saat diliminde para aktarım imkanı sunmaya devam edecek. Ancak FAST işlemlerinde tatil süresinde ücret alınması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haftanın en önemli ekonomik gelişmeleri TOBB tarafından tek bir yerde toplandı

Haftanın en önemli ekonomik gelişmeleri TOBB tarafından tek bir yerde toplandı