ANASAYFA Gündem Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, oruç tutulur mu?

Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, oruç tutulur mu?

Ramazan ayının son günleri idrak edilirken arefe günü de yaklaşıyor. 2024 Ramazan Bayramı yaklaşırken arefe gününün tatil olup olmadığı ve oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, oruç tutulur mu?

Ramazan Bayramı öncesi arefe günü ile ilgili aramalar da hız kazandı. ‘’Arefe günü ne zaman, ayın kaçında? Arefe günü resmi tatil mi sayılıyor?'' sorularına yanıt aranıyor. Bu sene hafta içine denk gelen arefe günü için merak edilen soruların yanıtını derledik .

2024 Ramazan Bayramı yaklaşırken ‘’Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, arefe günü oruç tutulur mu?'' gibi soruların yanıtı da merak ediliyor.

2024 AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

2024 Ramazan Bayramı arefesi 9 Nisan Salı gününe denk geliyor.

AREFE GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Arefe günü bayramın öncesindeki gündür. Ramazan'ın da son gününü ifade etmektedir. Arefe günü yarım gün tatil sayılmaktadır. Resmi kamu ve kuruluşlarında çalışanlar öğleden sonra izinli kabul edilir.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü Ramazan'ın son günü olması sebebiyle oruç tutulmaktadır. Ramazan Bayramında ise oruç ibadeti sona erer. Ramazan Bayramı ise bu yıl;

10, 11 ve 12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Kamu kurumları için tatil de 9 gün olacak. 15 Nisan Pazartesi günü mesai yeniden başlayacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçı saat kaçta, hangi kanalda? Şanlıurfa Süper Kupa Finali

Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçı saat kaçta, hangi kanalda? Şanlıurfa Süper Kupa Finali