ANASAYFA Gündem Arefe günü teravih namazı kılınıyor mu? Son teravih ne zaman kılınır?

Arefe günü teravih namazı kılınıyor mu? Son teravih ne zaman kılınır?

Ramazan ayının sona ermesi ve bayram gününün yaklaşmasından dolayı vatandaşlar dini bilgiler konusunda eksiklerini tamamlıyorlar. Bu kapsamda Arefe gününün gelmesinden dolayı bugün teravih namazı kılınıp kılınmayacağı merak konusu oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Arefe günü teravih namazı kılınıyor mu? Son teravih ne zaman kılınır?

30 günlük Ramazan ayı bugün sona eriyor. Bu sabaha karşı sahura kalkan vatandaşlar son defa oruçlarını tutmaya niyetlendiler. Gün içinde yarınki Ramazan Bayramının ilk gününe hazırlanan vatandaşlar bazı konularda bilgi sahibi olmak için araştırmalarını sürdürüyor.

RAMAZAN'IN SON GÜNÜ TERAVİH KILINIYOR MU?

Araştırılan konulardan birisi de bugün teravih namazının olup olmadığı şekilnde oldu. İlk iftardan bir önceki gün teravih namazlarını kılmaya başlayan Müslümanlar Ramazan'ın son gününe yatsı namazı ile beraber teravih namazı kılıp kılınmadığı şeklinde yaptığı araştırma sonucunda kısa bir şekilde sonuca ulaştı.

Ramazan ayından bir gün öncesinde başlayan ve ay boyu devam eden Teravih namazları için son gün 8 Nisan Pazartesi günüydü. Yani dün son teravih kılınmasından dolayı bugün teravih namazı kılınmayacak. Müslümanlar camilerde ya da bulundukları uygun ortamlarda sadece yatsı namazlarını kılacaklar.

Bugün teravih namazı kılınmayacağından dolayı Müslümanlar yarın sabah kılınacak bayram namazları ile Ramazan Bayramı'nı kutlamaya başlayacak.

ANKARA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI VAKTİ 2024

Ankara'da yaşayan vatandaşlar 10 Nisan sabahında yaşadıkları yerdeki camilere giderek cemaat halinde Bayram namazı kılacaklar. Başkentte 06:49'da kılınacak bayram namazında camilerde yoğun bir kalabalık olması bekleniyor. Daha sonrasında da vatandaşlar 3 gün sürecek bayramı yaşamaya başlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde sokakları temiz hale getiriyor

Pursaklar Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde sokakları temiz hale getiriyor