ANASAYFA Gündem Artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji tarih vererek duyurdu! O günden itibaren başlıyor

Artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji tarih vererek duyurdu! O günden itibaren başlıyor

Son günlerde ülke genelinde yurt genelinde artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji uzmanları tarafından sıcaklıkların mevsim normallerine ne zaman döneceği hakkında açıklama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji tarih vererek duyurdu! O günden itibaren başlıyor

Bu hafta yurt genelinde ani şekilde başlayan sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen sıcak havaların ne zamana kadar devam edeceği hakkında merak edilenler artarken, uzman isimden açıklama geldi. 

Yapılan açıklamalarda mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen sıcaklıkların ne zamana kadar devam edeceğine ilişkin açıklama geldi.

SICAKLIKLAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR!

Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz hava sıcaklıklarına ilişkin güncel durum hakkında, "Yurdumuz şu anda yüksek basınç merkezin etkisinde. Bu sebeple yurdun büyük bir kesiminde az bulutlu açık bir hava hakim. Yurdun doğu ve kuzey kesimlerinde ise yer yer parçalı bulutlu hava hakim. Çarşamba ve perşembe günleri yine yüksek basıncın etkisi altında kalmaya devam edeceğiz.

Ancak atmosferik sirkülasyonun sebep olacağı özellikle Doğu Karadeniz'de Sinop, Samsun
çevrelerinde çarşamba günü yağış bekliyoruz. Perşembe günü ise Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleriyle Ağrı, Iğdır'da ve Doğu Akdeniz in Toroslar kesiminde, yüksek bölgelerde sağanak yağışlar görmeyi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE OLACAK!

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra uzman isim tarafından yarından itibaren havaların düzelmeye başlayacağı, cuma gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği belirtildi.

ANKARA'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda Ankara'da bu hafta beklenen hava durum tahminleri şu şekilde verildi;

3 Nisan Çarşamba = 23 Derece, Az Bulutlu

4 Nisan Perşembe = 24 Derece, Parçalı Bulutlu

5 Nisan Cuma = 20 Derece, Çok Bulutlu

6 Nisan Cumartesi = 18 Derece, Çok Bulutlu

7 Nisan Pazar = 20 Derece,  Az Bulutlu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği, Boluspor'u 2-1 mağlup etti!

Gençlerbirliği, Boluspor'u 2-1 mağlup etti!