AYT oturumu saat kaçta bitecek? Kaç dakika sürüyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen YKS’nin ikinci oturumu AYT’nin ne zaman biteceğine yönelik aramalar yapılıyor.

AYT oturumu saat kaçta bitecek? Kaç dakika sürüyor?

YKS heyecanı ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ile sürüyor. Saat 10.15’de başlayan sınavla ilgili ise veliler, sınavın saat kaçta biteceğini ve kaç dakika sürdüğünü merak ettiği için internet üzerinde bu konuya yönelik sıkça arama yapıyor.

AYT oturumu saat kaçta bitecek? Kaç dakika sürüyor? 2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu AYT sınavı bu sene 6 bin 231 binada ve 112 bin 695 salonda gerçekleşiyor.282 bin 812 kişinin görevlendirildiği sınava katılan adaylar, Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler 1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru için ter döküyor.

AYT oturumu saat kaçta bitecek? Kaç dakika sürüyor?

YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) sınavı toplamda 180 dakika sürüyor. 10.15’te başlayan ve YKS’nin ikinci oturumu olan AYT, 13.15’te tamamlanacak.

YDT NE ZAMAN BAŞLAYACAK? KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

YKS’nin üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi de (YDT) yine veliler tarafından sıkça araştırılıyor. YKS’nin üçüncü oturumu olan YDT, saat 15.45’te başlayacak. Sınav 120 dakika sürecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER