Babalar Günü ne zaman, kaç gün kaldı, ayın kaçında?

Babalar Günü tarihi vatandaşların gündeminde yer alıyor Babalar Günü hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bu günü kaçırmamak adına da araştırmalarını sürdürüyor. Anneler Gününün ardından Babalar Günü telaşı başlarken merak edilenleri derledik.

Babalar Günü ne zaman, kaç gün kaldı, ayın kaçında?

Anneler ve Babalar için özel günler bulunuyor. Bu özel günler vatandaşlar için büyük bir öneme sahipken Anneler Gününün kutlanmasının ardından gözler Babalar Gününe çevrildi. Babalar Gününü kaçırmak istemeyenler ''Babalar Günü ne zaman, kaç gün kaldı, ayın kaçında?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Babalar Günü tarihleri merak konusu olurken hem hediye hem de tarih araştırması yapılıyor. Babalar Günü için vakit daralırken mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Gününün ardından haziran ayının gelişi ile birlikte Babalar Gününün kutlanması için de geri sayım başladı. ''Babalar Günü ne zaman?'' sorusu gündemden düşmezken detayları derledik.

Babalar Günü ne zaman, kaç gün kaldı, ayın kaçında?

2024 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

''Babalar Günü ne zaman?'' sorusu yanıt aranıyor. Babalar Günü'nün kökeni, 20. yüzyılın başlarına kadar uzanırken anneler günü gibi babaların da özel bir günü olması gerektiği fikriyle ortaya çıkan bu özel gün, babaların çocukları üzerindeki etkisini, rehberliklerini ve fedakarlıklarını onurlandırmak için ortaya çıktı. Babalar Günü, her yıl Haziran ayının üçüncü haftasındaki pazar günü birçok ülkede kutlanır. Babalar Günü ülkemizde 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

SONRAKİ HABER