Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı bugün Ankara'ya dönüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, bugün Ankara'ya dönüyor.

Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı bugün Ankara'ya dönüyor

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu, ülkenin tarihi uzay misyonunu başarıyla tamamlayan astronot Alper Gezeravcı, sonunda yurda dönüyor.

Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğunu, Axiom-3 mürettebatından toplamda 3 kişi, uzay yolculuklarını tamamlayarak 10 Şubat tarihinde ABD'nin Florida açıklarına iniş yapmıştı.

Florida'da sağlık kontrolleri tamamlanan Gezeravcı, bugün Türkiye'ye dönüş yapacak. Alper Gezeravcı'nın yurda dönüşünü ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır duyurdu.

‘’ADAM YURDA DÖNÜYOR''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın bugün yurda döneceğini açıkladı.

Bakan Kacır paylaşımında, ‘Gurur Dur Türkiye’ etiketiyle Gezeravcı'nın Türkiye'ye döneceğini belirterek, ‘’Adam yurda dönüyor'' ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı bugün Ankara'ya dönüyor

TÜRKİYE'NİN UZAY MİSYONUNUN İLK AŞAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Alper Gezeravcı, ABD yerel saati ile 18 Ocak günü, saat 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) içerisinde bulunduğu Dragon uzay aracının başarı ile fırlatılması ardından uzay yolculuğuna başlamıştı.

ABD'de bulunan NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleşen fırlatma sonrasında Alper Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu Axiom-3 mürettebatı, 36 saat süren yolculuk ardından 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşarak çeşitli araştırmalar ve deneylere başlamıştı.

Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu Axiom-3 mürettebatından 3 kişi ise 47 saatlik bir dönüş yolculuğu ardından yeniden dünyaya dönmüştü.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile Türkiye'nin uzay misyonuna da başarı ile start verilmiş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER