Bakan Koca, Özgür Özel ve Lütfü Savaş Hatay'da protesto edildi! Yuhalandılar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Lideri Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'da 6 Şubat depremleri anma etkinlikleri sırasında vatandaşlar tarafından protesto edildi, yuhalandı.

6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17'de, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler üzerinden tam 1 yıl geçti. Depremin etkilendiği illerde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, devlet erkanının katılım gösterdiği anlarda Hatay'da gerçekleşen törenlerde tansiyon yükseldi.

Hatay'da, Hatay Valiliği tarafından düzenlen anma etkinliği vatandaşlar tarafından protesto edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katılım gösterdiği törende Hataylılar, Koca ve Savaş'ı protesto etti.

'DEVLET ERKANI' YUHALANDI

Depremlerin yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen ve kendi aralarında anma etkinliği düzenleyen vatandaşlar, ‘sessiz yürüyüş’ yaptı, ellerinde reyhan dalları, karanfiller ve meşaleler taşıyarak etkinliği gerçekleştirdi.

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik ile eş zamanlı gerçekleşen vatandaşların etkinliği sırasında özellikle Bakan Koca ve Lütfü Savaş yoğun bir şekilde protesto edildi.

Vatandaşlar, siyasileri yuhalarken kalabalık arasından ‘Lütfü istifa’ sesleri de yükseldi. Kalabalığın arasından güçlükle çıkan Bakan Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, anma etkinliğinde yaşanan protestoların yeri ve zamanının doğru olmadığını belirterek, ‘’Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil." dedi.

Hatay'ı yıllardır yöneten ve 2024 yerel seçimlerinde CHP'den yeniden Hayat Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Lütfü Savaş ile Özgür Özel de kalabalığın sert tepkisiyle karşılaştı. Özellikle Savaş'a yönelik vatandaşlar yoğun tepki gösterdi.

Haberankara.com