Bakan Mustafa Çiftçi: "Göçmen kaçakçılarına asla geçit verilmeyecek"

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile iftar programında buluşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi açıklamalarda bulundu. Bakan Mustafa Çiftçi, göçmen kaçakçılığına kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Mustafa Çiftçi: "Göçmen kaçakçılarına asla geçit verilmeyecek"

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile iftar programında buluştu. Düzenlenen programda bir konuşma yapan Bakan Mustafa Çiftçi bazı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çiftçi özellikle, göçmen kaçakçılarına asla geçit verilmeyeceğini söyledi.

Denizlerin güvenliğinin çok önemli olduğunu ve bu konuda da Sahil Güvenlik Komutanlığının büyük bir özveriyle görev yaptığını belirten Bakan Mustafa Çiftçi,apılan çalışmaları tebrik etti. Türkiye’nin tüm güvenlik birimleri ile sahada aktif bir şekilde rol aldığını belirten Bakan Çiftçi, suç şebekelerine göz açtırılmadığının altını çizdi.

"Yasaklı madde, gençliğimizi hedef alan sinsi bir tuzaktır"

Gençliğin Türkiye’nin istikbali olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Güvenlik bir bütündür; karası da denizi de aynı iradenin parçasıdır. Bu mücadelenin en kritik başlıklarından biri de yasaklı maddeyle olan mücadelemizdir. Yasaklı madde, bir zehir ticareti olmanın ötesinde gençliğimizi hedef alan sinsi bir tuzaktır. Ailelerimizi yıpratan, toplumun direncini düşüren, suç örgütlerini besleyen bir tehdittir. Gençlerimizin umutlarını karartanlara, haramı ticaret sayanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir şer odağının geleceğimizi ipotek altına almasına müsaade etmeyeceğiz. Zira Türkiye’nin gençliği, Türkiye’nin istikbalidir. Bu istikbali korumak mukaddes bir vazifedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Mustafa Çiftçi: "Göçmen kaçakçılarına asla geçit verilmeyecek"

"Göçmen kaçakçılığına müsaade edilmeyecek"

Uyuşturucuyla mücadelede sahil hattının ve deniz trafiğinin öneminin büyük olduğunu belirten Bakan Çiftçi, "Bir diğer önemli mücadelemiz düzensiz göçledir. Düzensiz göçle mücadele sınır güvenliğimizin, kamu düzenimizin ve insan hayatının korunmasının temel başlıklarından biridir. Ülkemiz, mazluma merhametiyle sahip çıkarken göçmen kaçakçılığını kazanca çeviren organize yapılara karşı kararlılıkla mücadele etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığımız bu mücadelenin mavi vatandaki en önemli gücüdür. Denizlerde yürütülen keşif, gözetleme ve müdahalelerle hem kaçakçı şebekelerine darbe vurulmakta hem de tehlikeye düşen insanların hayatı korunmaktadır. Bu kararlılık sürecek; göçmen kaçakçılarına asla geçit verilmeyecektir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çok geniş sahada görev yaptıklarını ve bunda başarılı olduklarını belirtti. Denizlerdeki bu başarıyı Bakan Çiftçi, Sahil Güvenlik Komutanlığının ekipleri ile sağladıklarının altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER