Bakan Şimşek ile Uraloğlu köprü ve otoyol zammını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son olarak açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri ile gündeme gelmişti. Bunun ardından köprü ve otoyollar için alınan zam kararını değerlendiren Bakan Şimşek, yaşanan artışa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden enflasyona dikkati çeken bir açıklama yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise zam konusunda gereklilik gördüklerini ifade etti.

Bakan Şimşek ile Uraloğlu köprü ve otoyol zammını değerlendirdi

ANKARA (İHA) - 15 Mayıs tarihi ile köprü ve otoyolların geçiş ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 15 Mayıs Çarşamba gününden geçerli olmak üzere yeniden düzenlenerek zamlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisini değerlendirdi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KÖPRÜ VE OTOYOL ZAMMI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Şimşek, “Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil yaklaşık 0,05 puan ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.'' ifadelerine yer verdi. Bakan Şimşek, ‘’Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek ile Uraloğlu köprü ve otoyol zammını değerlendirdi

Bunun yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti’nin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma ilişkin konuşan Bakan Uraloğlu, bakım ve onarım masraflarının karşılanması nokrasında bir düzenleme gerektiğini ve yapılan zammın bununla alakalı olduğunu söyledi. “Kamuda verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada oluşan şartlara göre geçiş ücretlerinde güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk” ifadelerini kullanan Bakan Uraloğlu, tasarruf konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER