Bakan Tekin 4 gün okul 3 gün tatil iddialarına son noktayı koydu!

Ülkemizde yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte pek çok iddia da gündemdeki yerini aldı. Bir süredir okulların 4 gün olup tatilin ise 3 gün olacağı iddiaları gündemi meşgul ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi.

Bakan Tekin 4 gün okul 3 gün tatil iddialarına son noktayı koydu!

Ülkemizde 3 aylık yaz tatilinin ardından 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 11 Eylül tarihinde start verdi. Okullar 4 gün olup 3 gün olacağı iddiaları da gündemdeki korurken aileler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Veliler ve öğrenciler gibi öğretmenler de ''Okullar 4 gün, tatil 3 gün mü olacak?'' sorusuna yanıt ararken beklenen yanıt geldi. 4 gün okul, 3 gün tatil iddiaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi.

Bakan Tekin öğretmen mülakatları, sınıfta kalma, kayıt ücreti, seçmeli ders, yabancı dil ve akran zorbalığına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken söz konusu iddialara da açıklık getirdi. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı Türkiye'de 11 Eylül Pazartesi 2023 tarihi ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasının ardından eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunurken 4 okul 3 gün tatil olacağı iddiasını da yanıtladı.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Tekin tarafından öğretmen mülakatları, sınıfta kalma, kayıt ücreti, seçmeli ders, yabancı dil ve akran zorbalığına ilişkin yapılan değerlendirmede Covid salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarının altını çizdi. “Artık okullarımızın kapanması dediğimiz süreci yaşayacağımız bir dönem olmayacağını düşünüyorum.” diyen Milli Eğitim Bakanı Tekin, okullarla ilgili iddialara da değindi. Milli Eğitim Bakanı Tekin 4 gün okul 3 gün tatil iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada ''Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.' Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım.'' dedi.

egitim-bakani-tekinden.jpg

İddiaların asılsız olduğuna dikkati çeken Bakan Tekin, süreci nasıl öğrendiğine de değinerek ''Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi.'' diyerek iddialara son noktayı koydu.

2023-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEB TAKVİMİ

1.dönem başlangıcı 11 Eylül 2023

13-17 Kasım 2023 birinci ara tatil

22 Ocak-2 Şubat yarıyıl (sömestr) tatili

5 Şubat 2024 İkinci dönem başlangıcı

8-12 Nisan ikinci ara tatil

14 Haziran 2024 Eğitim öğretim yılı kapanışı olacak şekilde takvim belirlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER