Bakan Tekin açıkladı! Öğretmen mülakatları nasıl yapılacak?

Öğretmen atamalarındaki mülakat sisteminde detaylar netleşti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapılacak olan mülakatlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin açıkladı! Öğretmen mülakatları nasıl yapılacak?

Milyonlarca atama bekleyen öğretmenin en çok merak ettiği konulardan biri olan mülakatlarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı. Eğitimde yeni yapılan düzenlemelerle birlikte öğretmen atamalarında da düzen değişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen mülakatlarının hangi usullere göre yapılacağını ve hangi esasların uygulanacağının netleştiğini açıkladı. Mülakat sürecinin kamera kaydına alınacağı yeni sistemde, adaylar mülakatın son beş dakikasında verdiği cevapları kağıda yazıp, altına da imza atacak. Olası itirazlarda üst kurul, değerlendirmesini bu veriler ışığında yapacak.

screenshot-15.jpg

ADAYLAR KİMİN ÖNÜNDE MÜLAKATA GİRECEĞİNİ BİLMEYECEK

Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni mülakat sistemine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Mülakata girecek aday kimin önünde mülakata gireceğini bilmeyecek. Aynı şekilde jüri üyeleri de değerlendirmeye alacakları öğretmenlerden mülakat günü haberdar olacak.

Öğretmenlerin alan bilgisini ölçecek olan jüri üyelerinin kimlikleri mülakat gününe kadar saklı tutulacak. Jüri üyeleri, hangi öğretmenleri mülakat edeceklerini mülakat günü açıklanacak listelerde görecek.

kapak-024102.jpg

YANITLAR RESMİ EVRAKA GİRECEK

Mülakata giren kişiler, mülakatın son beş dakikasında jüriye verdiği yanıtları resmi evraka yazıp imzasını atacak. Bu evraktaki yanıtlar, mülakat puanına ya da jürinin değerlendirmesine yönelik itiraz halinde açılacak. Üst kurul, değerlendirmesini bu veriler ışığında yapacak.

KAMERA KAYDI YAPILACAK

Yapılan mülakatlarda herhangi bir haksızlığın yapılmaması için kamera kaydı yapılacak. Kayıt sistemi gerek mülakat edilenin gerekse mülakat edenin lehine ve aleyhine yaşanacak tüm bilgilerin korunmasını sağlayacak.

screenshot-14.jpg

Üst kurul, öğretmenlerden gelen itirazları bu kayıtları inceledikten sonra görüşecek. Aynı zamanda itirazlar karşısında jüri de bu kayıtlara dayanarak kendi savunmasını yapacak.

SONRAKİ HABER