ANASAYFA Gündem Bakan Tekin öğretmen atama sayısına ilişkin sorulara yanıt verdi!

Bakan Tekin öğretmen atama sayısına ilişkin sorulara yanıt verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayında gündeme ve özellikle de öğretmen atamalarına ilişkin merak edilenlere yanıt verdi.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Tekin öğretmen atama sayısına ilişkin sorulara yanıt verdi!

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen öğretmen atamaları konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz kabine toplantısından bu yana bu konuda herhangi bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığına ilişkin merak edilenler artarken açıklamalar da peş peşe geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir önceki yaptığı açıklamalarda "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" şeklinde ifadeler ile gelecek hafta görüşmelerin yapılacağından bahsetmişti.

ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN SAYI BELLİ OLDU!

Tüm bunların yanı sıra bugün TV100'de Kübra Par'ın sorularına yanıt veren Bakan Tekin yaptığı açıklamalarda sayının netleştiğinden bahsetti.

Canlı yayında Par tarafından “Önümüzdeki pazartesi kaç öğretmen ataması yapacağınız açıklanabilir öyle değil mi?” şeklinde yöneltilen soruya

“Evet. Öğretmen atamalarını önümüzdeki hafta pazartesi günü kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Rakamda uzlaştık.” ifadeleri ile yanıt verdi.

MÜFREDAT HAKKINDA DA KONUŞTU! 

Bununla birlikte gündemde yer alan müfredat konusuna ilişkin ise "Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir değişiklik yaparken herhangi bir dersin saatini 1 saat azaltmak ya da artırmak Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde belki on binlerce öğretmen arkadaşımızı norm fazlası hale getirmek diyecektir dolayısıyla bizim yaklaşımımız bu süreci tedrici bir şekilde yürütmek ve öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmemek durumundayız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rahim kanserine karşı kadınlar dikkat! Erken tanı ile ortadan kaldırmak mümkün

Rahim kanserine karşı kadınlar dikkat! Erken tanı ile ortadan kaldırmak mümkün