Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Tekin, merak edilen sorulara da yanıt verdi. Son günlerde gündem olan 12 yıllık zorunlu eğitim süresine ilişkin tartışmalara ilişkin açıklama yapan Tekin, 12 yıllık eğitimin yüksek olduğu ve tartışılması yönünde fikirlerin bulunduğunu aktardı.
"Benim görüşüm de öyle" diyen Bakan Tekin, çocukların artık bilgiye çok daha hızlı ve farklı şekillerde erişebildiklerini kaydetti. Sürecin uzun olduğunu bu konudaki tartışmaları da yakından takip ettiklerini ifade eden Yusuf Tekin, "12 yıllık eğitim uzun bir süreç, bu konudaki tartışmaları izliyoruz, duruma bakacağız" dedi.
İşte Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları..
"Okul idaresine gittiği zaman velimiz, zaten kaydınız orda. Sizden orda bir kişinin zoraki bağış istemesinin mantıklı bir açıklaması yok. Çocuk zaten kayıtlı. Sizden para isterlerse bize şikayet edin"
"Okul müdürlüklerinin bir hesabı yok, okul aile birliklerinin banka hesapları var. Veliler okula katkıda bulunmak isteyebilir, bunu da sınırlandıramayız. Özel okula çocuğunu gönderen velilerden şunu istihram ediyorum. Bizim ders kitaplarının kullanılmasını lütfen istirham etsinler. Özel okullar da bizim ders kitaplarının kullanılıp kullanılmamasını denetleyecek. Okul kapatmaya kadar cezası var"
"100 ÖĞRENCİDEN 6-7 TANESİ ÖZEL OKULA GİDİYOR"
"Ekonomik durumdan bağımsız olarak bütün çocuklarımızı evine en yakın devlet okulu ile ilişkilendiriyoruz. Çocuğumuzu özel okula göndermek bir tercih. Hiçbir okulu özel okula göndermeye mecbur bırakmıyoruz. Yüzde 7'si özel okula gidiyor. Bu çok düşük. 100 öğrenciden 92 tanesi devlet okuluna gidiyor. 6-7'si özel okula gidiyor"
Tekin bu yıl son mülakatları yaptıklarını ifade ederek mülakatların bittiğini aktardı. İtiraz eden kişilerin hemen itiraz dilekçesi vermesi gerektiğini ifade etti.