Gölbaşı'nda eğitim hizmeti veren Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önemli açıkamalarda bulundu. Bakan Tekin amaçlarının tüm öğrencilerin aynı düzeyde olacağı bir eğitim sistemi oluşturmak olduğunu söyledi.
BAKAN TEKİN'DEN EĞİTİM SİSTEMİ DEĞERLENDİRMESİ!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Etkinlik Seti'nin (ÖGES) önümüzdeki dönemde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden bütün öğretmenlerin erişimine açılacağını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde fırsat eşitliğini sadece bir söz, bir ilke değil, toplumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Hiçbir öğrencimizin geride kalmadığı, hiçbir potansiyelin ihmal edilmediği bir eğitim sistemi inşa etmek için çaba gösteriyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen ‘Öğrenme Güçlüğü Farkındalık Etkinlik Seti (ÖGES)' tanıtım programı ve ‘İl Hukuk Hizmetleri Birim Yetkilileri Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Tekin, özel eğitime ihtiyaç duyan her öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarmak için gerekli desteğin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde birçok kurum olduğunu ve bu rakamın gittikçe büyüyeceğini vurgulayan Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı gerçekten çok büyük bir yapı. Toplamda yaklaşık olarak 1 milyon 200 binin üzerinde öğretmen, 100 binin üzerinde kurum, 18 milyon öğrenci nüfusunun tamamını ilgilendiren bir konuda çalışıyoruz. Dolayısıyla bu işleri yaparken en temel başlangıç noktamızın şu olması gerekiyor; burada her birinin birbirini tamamlayan işler yapması, her birinin diğer birimlerin ne yaptığını bilip, onlarla çelişmeyen işler yapması ve yaptığımız işleri diğer birimlere doğru anlatabilmek. Eğer bunu yapmazsak, böyle bir noktadan başlamazsak bu kadar devasa bir iş yükünü ve toplumsal hizmet alanını yürütemeyiz" diye konuştu.
Düzenlenenen programda Bakan Tekin, her öğrencinin öğrenme sürecine aktif biçimde katılmasını amaçladıklarını belirtti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni bir süreç başlatıklarını belirten Bakan Tekin, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak istediklerini söyledi.