Bakan Yerlikaya açıkladı! Kartel-6 operasyonu ile Sait Emiri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Kartel-6 operasyonu ile organize suç örgütü elebaşı Sait Emiri, İzmir'de yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Kartel-6 operasyonunun detaylarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, yasa dışı bahis oynatan organize suç örgütü elebaşı olan ve suç gelirlerini Türkiye'de aklamaya çalışan Sait Emiri, İzmir'de yalakandı.

İstanbul Başsavcılığı, MASAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; yurtdışına kaçma hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen organize suç örgütü elebaşı Sait Emiri, İzmir’de başkasına ait kimlik bilgilerini kullanarak kaldığı otelde yakalandı. Operasyonlar sonucu: 120 bin dolar, 80 bin Euro,500 bin dolar değerinde 9 adet lüks saat ve 15 şirket, 10 adet araç, 17 taşınmaz ve 9 şirket ortaklık payına el konuldu.

4 TUTUKLAMA!

Operasyonlar sonucunda, organize suç örgütünün elebaşının da içerisinde bulunduğu 4 kişi tutuklandı, 6 kişiye ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden İstanbul Başsavcılığı'nı, MASAK’ı ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiği paylaşımında, organize suç örgütleri ile mücadelenin aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Haberankara.com