Bakan Yerlikaya duyurdu! 10 bin 482 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son paylaşım ile göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı, 10 bin 482 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden suç ve suçlulara yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonları aktardığı paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi. Bakan Yerlikaya'nın son paylaşımında, göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonların detayları yer aldı.

Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 bin 482 şüpheli şahısın yakalandığını açıkladı. Yakalanan 3 bin 744 şüphelinin tutuklandığını belirttiği paylaşımında Yerlikaya, bin 479’u hakkında ise asli kontrol kararı verildiğini belirtti.

TAM 82 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Öte yandan, Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında gönüllü olarak ülkelerine dönen ve sınır dışı edilen göçmenlerle ilgili detaylar da yer aldı. Buna göre, 371 bin 433 vize muhafiyeti veya ikamet süresi biten yabancı Türkiye'den çıkış yaparken, 82 bin Suriyeli göçmen ülkesine döndü. 223 bin 856 düzensiz göçmen ise sınırlarda kurulan fiziki güvenlik sistemleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışmaları sonucunda sınırlardan geçişi engellendi.

254 BİN GÖÇMEN YAKALANDI

254 bin düzensiz göçmenin başarılı operasyonlar, mobil araçlar ve tavizsiz çalışmalarla yakalandığını söyleyen Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceklerini de vurguladı.

Haberankara.com