Bakan Yerlikaya duyurdu! Kafes-39 operasyonlarında 7 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Kafes-39 operasyonlarının detaylarını paylaştı. Paylaşıma göre, 7 organize suç örgütü çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden başarılı operasyonları duyurduğu paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi. Bakan Yerlikaya, Kafes-39 operasyonlarının detaylarını aktardı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-39” operasyonlarında; İstanbul’da Budaklar Organize Suç örgütü ve Antalya’da Soner Tayyar, Kocaeli’de Uğur Özgen, Samsun’da Sadi Yıldırım, Bilecik’te Melik Korkut, Kars’ta Mürsel Özağdaş, Konya’da Bülent Şimşek'in ele başı oldukları toplam 7 Organize Suç Örgütü çökertildi.

Gerçekleştirilen operasyonları sonucunda organize suç örgütlerinin elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 117 şüpheli yakalandı. Operasyonlar; Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı liderliğinde, İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlükleri tarafından çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi.

‘’ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ''

Bakan Yerlikaya duyurdu! Kafes-39 operasyonlarında 7 organize suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Ölümle Tehdit, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması,Tefecilik, Çek ve Senet Tahsilatı, Şantaj, Fuhuşa Teşvik, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçlarını işlediklerini belirttiği paylaşımında, 30 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konulduğunu da aktardı.

Operasyonlara liderlik eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve operasyonları gerçekleştiren polis memurlarına teşekkür etiği paylaşımında Yerlikaya, organize suç örgütlerine göz açtırılmayacağını vurguladı.

Haberankara.com