Bakan Yerlikaya'dan art arda yaşanan 2 depremin ardından açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Art arda yaşanan 2 deprem büyük panik yaratırken Bakan Yerlikaya, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'dan art arda yaşanan 2 depremin ardından açıklama

Ülkemizde yaşanan depremlerin yıkıcı boyutu nedeniyle meydana gelen her deprem panik yaratmaya yetiyor. Yapı stokunun zayıf ve yanlış yapılaşmanın olduğu İstanbul için uzmanlar uyarılar yapmaya devam ederken Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da yeni bir deprem açıklamasına yer verdi.

AFAD tarafından açıklanan son dakika bilgisi ile birlikte Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) 5,1 ve 4,5 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Bu depremlerin İstanbul, Yalova, Kocaeli gibi illerden de hissedildi. Vatandaşın büyük panik yaşadığı depremlerin ardından İçişleri Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

ALİ YERLİKAYA'DAN ART ARDA YAŞANAN DEPREMLERİN ARDINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı resmi açıklamada Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki depremin ardından başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik açıklarında meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Bakan Yerlikaya'dan art arda yaşanan 2 depremin ardından açıklama - Resim : 2

Bakan Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir." dedi. Bakan Yerlikaya, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini sunarken "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadesini kullandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada da Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4,5 büyüklüklerindeki depremler sonucu ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, olumsuz bir durumun bulunmadığı kaydedildi. Ekiplerin ise alandaki tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.'' ifadeleri kullanıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER