Bakan Yumaklı açıkladı! Devletiyle, üreticisi omuz omuza vereceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'de 'Topraktan Geleceğe' ana temalı 'Türkiye Yüzyılında Üretim Zirvesi'ne katıldı. Programda Bakan Yumaklı, Güçlü Türkiye'nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğine vurgu yaparken önemli açıklamalara yer verdi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Devletiyle, üreticisi omuz omuza vereceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Mersin'e geldi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, programları kapsamında 'Topraktan Geleceğe' ana temalı 'Türkiye Yüzyılında Üretim Zirvesi'ne katıldı. Programda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, milletvekilleri, belediye başkanları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileri yer aldı.

'Türkiye Yüzyılında Üretim Zirvesi'nde konuşan Bakan Yumaklı, 2023'te planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdiklerini kaydetti. Bakan Yumaklı, güçlü tarım vurgusu yaparak Türkiye'nin verimli topraklarından bahsetti.

‘’2023'TE PLANLI TARIMLA İLGİLİ BÜTÜN YASAL DÜZENLEMELERİ BİTİRDİK''

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemiz birçok alanda ciddi potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek için girişimcilerimizin dünya çapında çok fazla gayretleri var. Özellikle kırsal kalkınma, bitkisel ve hayvansal alanlarda ciddi çalışmalar var. Tarımsal üretim olmazsa, su olmazsa, bir süre sonra hayatın yok olduğunu görmek mümkün.'' dedi. 2023 yılına ilişkin yaptıkları çalışmalara değinen Bakan Yumaklı, ‘’2023'te planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdik. Bunun alt çalışmalarını yaptık. Tarımsal üretim planlaması suyu merkeze alarak, hangi alana hangi ürünü, ne kadar ürettiğimiz ve nasıl üretmemiz gerektiğini ortaya koyan bir programdır.

Bakan Yumaklı açıkladı! Devletiyle, üreticisi omuz omuza vereceğiz

Bu ülkede yaşıyor olmamızdan dolayı çok önemli avantajlarımız var. Bu toprakla art arda 4 mevsim ve 7 iklim yaşanıyor. Avrupa'dan kat kat bitki ve hayvan türlerine sahibiz. Asya'nın Avrupa'nın kesişiminde olan bir coğrafi konumumuz var" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin 2050 yılında 210 milyonluk bir nüfusun gıda ve su ihtiyacını karşılamak zorunda kalacağını belirten Bakan Yumaklı, "Türkiye'nin 2050 yılındaki nüfusu 105 milyon, gelecek bir o kadar misafirimizi de düşünürsek 210 milyon nüfusun gıda ve ihtiyacını karşılamamız gerekecek. Devletiyle, üreticisi omuz omuza vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi güçlü Türkiye'nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğine inanıyoruz.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. Bakan Yumaklı'nın açıklamaları sonrası ziyaretlerine devam etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER