Bakan Yumaklı, orman yangınlarına karşın vatandaşları uyardı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşın vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada alev çıkmasına sebep olabilecek bütün faaliyetlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekildi. 

Bakan Yumaklı, orman yangınlarına karşın vatandaşları uyardı

Bakan Yumaklı, açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Yapılan açıklamada ormanları korumak için 28 bin personel ve 138 bin gönüllü olarak görevinin başında olacağı belirtildi.

"Ancak en büyük gücümüz, sizin hassasiyetiniz. Ormanda veya açık alanda ateş yakmayalım" ifadesini kullanan Bakan Yumaklı, vatandaşları uyardı.

Yumaklı, NSosyal hesabından orman yangınlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Ormanları korumak için 28 bin personel ve 138 bin gönüllü ile hava ve kara filosunun 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu bildiren Yumaklı, şunları kaydetti:

"Ancak en büyük gücümüz, sizin hassasiyetiniz. Ormanda veya açık alanda ateş yakmayalım. Alev çıkmasına sebep olabilecek tüm faaliyetlerden uzak duralım. Unutmayın, yangını söndürmenin en kolay yolu, onun hiç çıkmamasını sağlamaktır."

Bakan Yumaklı, açıklamasında orman yangınlarına karşın vatandaşları uyardı. Ormanlarda ya da açık alanlarda ateş yakılmaması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER