Bakanlık duyurdu! Kamu kurumlarına Şehit ve Gazi yakınları ile Gazi atamaları yapılacak!

Kamu kurumlarına yapılacak atamalar merakla takip ediliyor. Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen vatandaşlar yapılacak atamalar ve bununla ilgili duyuruları takip ederken şehir ve gazi yakını ile gaziler için açıklama geldi.

Bakanlık duyurdu! Kamu kurumlarına Şehit ve Gazi yakınları ile Gazi atamaları yapılacak!

Kamu kurumlarında çalışarak hayatını idame ettirmek isteyen vatandaşlar, bakanlıkların yayımladığı ilanları yakından takip ediyor. Bakanlıklar tarafından zaman zaman yayımlanan sürpriz ilanlar yeni bir iş arayışında olanlar için heyecan yaratırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan duyuru geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında kamu kurumlarına 491 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi yakınının atamasının gerçekleşeceği kaydedildi.

BAKANLIKTAN YENİ ATAMA MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 6 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek törenle 491 şehit yakını, gazi ve gazi yakınına istihdam imkanı verilecek. “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla noter huzurunda gerçekleşecek.

ATAMA BRANŞLARI AÇIKLANDI

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreninde hak sahiplerinden 160'ının ataması öğrenim durumları itibarıyla;

antrenör, avukat, biolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, grafiker, hemşire, hemşire yardımcısı, imam-hatip, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, müze araştırmacısı, öğretmen, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tekniker, teknisyen ve veteriner hekim unvanlı kadrolara yapılacak.

Bakanlık duyurdu! Kamu kurumlarına Şehit ve Gazi yakınları ile Gazi atamaları yapılacak!

Ayrıca, 219'u memur, 88’inin hizmetli ve 24'ünün de sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması gerçekleşecek.

Bu atamayla bugüne kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 49 bin 310'a ulaşacak.

Atamaların yapılacağı tören 6 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER