Başvurular mart ayında sona erecek! Aile Bakanlığı sınavsız 8 bin personel alımını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bakanlık tarafından toplamda 8000 personel alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda şartlar hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Başvurular mart ayında sona erecek! Aile Bakanlığı sınavsız 8 bin personel alımını duyurdu

Kamuda çalışmak isteyenlere bakanlıktan ilan duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Resmi Gazete üzerinden yayımlanan ilana göre sınavsız toplamda 8 bin personel alımının yapılacağı öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için ise gerekli olan şartlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

AİLE BAKANLIĞI SINAVSIZ 8 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Bakanlık tarafından yayımlanan bu son ilana göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacağı öğrenildi. Sınav için gerekli olan şart ve detaylar hakkında da bilgilendirmeler şu şekildeydi;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.

BAŞVURULAR MART AYINDA SONA ERECEK!

Yayımlanan bu ilana başvuru yapmak isteyen kişiler için yapılan açıklamalara göre ise 21 Şubat 2024 tarihinde başlayan başvuruların 11 Mart 2024 tarihinde ise sona ereceği öğrenildi. Buna göre başvuruların ise Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet ile giriş yapılarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER