ANASAYFA Gündem Bayram tatili başladı! Milyonlarca insan yollara döküldü

Bayram tatili başladı! Milyonlarca insan yollara döküldü

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı tatil süresinin 9 gün olacağı ifade edilmişti. Tatil döneminin başlamasının ardından yollarda yoğunluk yaşanmaya başlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Bayram tatili başladı! Milyonlarca insan yollara döküldü

Ramazan ayının bitmesine birkaç gün kalmasından dolayı tatil dönemini fırsat bilen vatandaşlar farklı şehirlere doğru yola çıkmaya başladı. Devlet kurumları tarafından da vatandaşlara uyarılar peş peşe geldi.

BEKLENEN TATİL BAŞLADI

Türkiye 9 günlük bayram tatiline girdi. Tatilin başlamasını fırsat bilen ve 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı'nı sevdikleri ile birlikte geçirmek isteyen vatandaşlar yollara koyulmaya başladı.

Gece saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk ülkenin pek çok noktasındaki otoyollardan gözlemlendi. Bayram tatili öncesinde yoğunluğun yaşanacağını ön gören emniyet birimleri de yollarda kontrol noktaları oluşturarak denetimlerini sıklaştırdı.

Şehirlerarası yolculuk yapan otobüsleri ve araçları durdurarak kontroller yapan birimler vatandaşlara kurallara uyarak yolculuk yapmanın önemi hakkında vurgu yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da yayınladığı bir video ile trafik kazalarının yaşanmaması için sürücülere hızlı ve aceleci olmamaları, kurallara dikkat etmeleri konusunda çağrı yaptı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN UYARI

Bakan Yerlikaya “Trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” diyen Bakan Yerlikaya yolculukların insanları ayıran değil bir araya getiren bir olgu olduğundan bahsetti.

Bayram tatili yoğunluğunun yollarda bayram tatili boyunca sürmesi bekleniyor. Yoğunluk en çok tatilin başında ve sonlarında yaşanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı kredi kartı kullanıcıları dikkat! Faiz oranları arttı borcunuz her an katlanabilir

Ankaralı kredi kartı kullanıcıları dikkat! Faiz oranları arttı borcunuz her an katlanabilir