ANASAYFA Gündem Berzeg Sendromu nedir? Korhan Berzeg'e ne oldu?

Berzeg Sendromu nedir? Korhan Berzeg'e ne oldu?

Neredeyse bir yıl önce kaybolan Korhan Berzeg'in akıbeti halen bilinmiyor. Kaybolduğu yer olan Balıkesir'in Armutlu kırsal mahallesinde yaşamın neredeyse sıfıra inmesi gündem oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Berzeg Sendromu nedir? Korhan Berzeg'e ne oldu?

Geçtiğimiz yıl kaybolan ünlü ekonomist Korhan Berzeg sosyal medyada gündem oldu. Kaybolduğu armutlu kırsal mahallesinde hayatın durma noktasına gelmesi ünlü ekonomistin başına gelenler ile ilişkilendirildi.

Köpeği ile yürüyüş yapmak için evinden ayrılan Berzeg bir daha geri dönmemiş, o günden sonra aylarca devam eden arama çalışmalarında bir sonuca varılamamıştı. Çalışmaların durdurulduğu Armutlu kırsal mahallesi hayalet şehri andıran bir görünüme döndü.

Korhan Berzeg'in ardından mahallenin içinde bulunduğu durum hakkında konuşan Hamit Erman  “Aramalar bitti, gelen giden yok. Biz de öyle bekliyoruz. Köylerde nüfus kalmadı, köyler boşaldı" dedi.

KORHAN BERZEG KİMDİR?

Balıkesir doğumlu olan Korhan Berzeg, 1940 yılında dünyaya geldi. İTÜ'de profesör olarak ekonomi üzerine öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra ABD'ye giderek Dünya Bankası'nda görev yapıp emekli oldu. Korhan Berzeg aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversitede hocasıydı. Berzeg kaybolana kadar Son 1 yıldır İstanbul'da Büyükada'da yaşıyordu.

Korhan Berzeg'in kaybolması sonrası son görüldüğü mahallede yaşanan durum Berzeg Sendromu olarak adlandırıldı. Bölge sakinlerinin kaybolma vakasının ardından daha kabuğuna çekilmiş gibi bir şekilde yaşadığı, bir çok kişininde bölgeden ayrıldığı öğrenildi. 

Berzeg kaybolduğunda ailesi bulana 1 Milyon lira ödül vadetmişti. Bu duyuru bile Korhan Berzeg'in bulunmasını sağlamamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB ASKİ ekipleri Ankara Çayını temizleme çalışmalarına devam ediyor

ABB ASKİ ekipleri Ankara Çayını temizleme çalışmalarına devam ediyor