Binanın dış temizliği için kullanılan vincin zinciri koptu! 1 yaralı

Konya Meram'da bir işçinin binanın dış temizliği için çıktığı vincin zinciri koptu. Vinçte bulunan işçi yaralandı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Binanın dış temizliği için kullanılan vincin zinciri koptu! 1 yaralı

Konya Meram'da 8 katlı binanın dış cephe temizliği için kullanılan vincin zinciri koptu. Vinçte bulunan işçi ise yaşanan olayda yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Konya'da bina dış cam temizliği için kullanılan bir vincin zinciri koptu. Zincirin kopmasıyla vinç üzerinde bulunan basınçlı stop sistemi devreye girerek vincin sepetinin beton zemine düşmesi engellendi. Vinçte bulunan işçi ise olayda yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay, Meram ilçesi Dedekorkut Mahallesi Çalık Sokak üzerinde bulunan bir sitede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, site içerisinde bulunan 8 katlı binada dış cephe temizliği için sepetli vinç kuruldu. Y.E.A., vincin sepetine binerek cam temizliği için binanın üst katlarına çıktı. Burada temizliğe başlanılmasından kısa süre sonra vincin zinciri koptu. Vincin sepeti hızla aşağıya indiği sırada basınçlı stop sistemi devreye girerek sepetin beton zemine düşmesi engellendi.

Binanın dış temizliği için kullanılan vincin zinciri koptu! 1 yaralı

MESAİ ARKADAŞLARI FARK ETTİ

Olayda sepette yaralanarak mahsur kalan Y.E.A.'yı fark eden diğer mesai arkadaşları yetkililerden yardım istedi. O sırada alanda bulunanların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından vincin sepeti kontrollü olarak aşağıya indirildi. Kazada yaralanan Y.E.A., ilk müdahalenin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Meram'da yaşanan olayda yaralanan işçinin sağlık durumunun nasıl olduğu merak edildi. Hastanede tedavi altına alınan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Ekipler ise olayla ilgili inceleme çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER