Bir yurtta 5 öğrenciye eğitmenin istismarda bulunduğu iddiasına bakanlıktan yanıt!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, "bir yurtta eğitmenin 5 öğrenciye istismarda bulunduğu" iddiaları üzerine bir yanıt geldi. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı açıklama merak konusu oldu.

Bir yurtta 5 öğrenciye eğitmenin istismarda bulunduğu iddiasına bakanlıktan yanıt!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, basında yer alan ''Bir yurtta eğitmenin 5 öğrenciye istismarda bulunduğu" iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Süleymancıların yurdundaki istismarı 5 erkek çocuğu anlattı, istismarcı eğitmen serbest bırakıldı" şeklindeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

"BİR YURTTA 5 ÖĞRENCİYE EĞİTMENİN İSTİSMARDA BULUNDUĞU" İDDİASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanlık avukatlarının olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğu bildirilerek, "Yargılama sürecine müdahil olarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmamız devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

basin.jpg

Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarının devam ettiğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulunduklarını ve sürecin takipçisi olacaklarının da altını çizdi. Olayın yargı süreci merak edilirken gelişmelerin ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yargı sürecinde suçlulara verilecek ceza da kamuoyu tarafından şimdiden merak konusu oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER