Bu üçlü çok güçlü! Çamaşır makinenizi ilk gün ki gibi yapacak o karışım açıklandı

Uzun yıllar boyunca kullanılan elektronik eşyalar bakıma ihtiyaç duyarken bazı çamaşır makineleri geçen zamanla birlikte eski performanslarını sergilemeyebiliyor.

Bu üçlü çok güçlü! Çamaşır makinenizi ilk gün ki gibi yapacak o karışım açıklandı

Peş peşe gelen zamların ardından özellikle de elektronik ev aletlerinin fiyatları bir hayli artmaya devam ederken çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi ürünler neredeyse 30 bini geçti. Yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından vatandaşlar beyaz eşyalarını daha özenli şekilde kullanmaya çalışırken verilen üç karışımlı tarif ile sizlerde çamaşır makinenizi ilk gün ki koruyabileceksiniz.

Uzun yıllar boyunca kullanılan elektronik eşyalar bakıma ihtiyaç duyarken bazı çamaşır makineleri geçen zamanla birlikte eski performanslarını sergilemeyebiliyor. Eksi performansı olmayan çamaşır makinelerinde ilk akla gelen problemlerden birisi de kireçlenme olurken kireçlenme probleminin önüne geçebileceğiniz ve çamaşır makinenizi eskisi gibi sağlam kullanabileceğiniz bir tarifle geldik.

LİMON, SİRKE, KARBONAT HAYAT KUIRTARACAK!

Bakımsız kalan, uzun süre kullanılmayan çamaşır makinelerinde bazı eşyalar yıllar içinde ilk zamanki performansından uzaklaşabiliyor. Çamaşır makinesi de yıpranma payı yüksek ev aletlerinden birisi olurken kullanımla birlikte yıllar içinde eskiyebiliyor.

Kireçlenme problemi özellikle de çamaşır makinesi için büyük problemlerden birisi olurken boruların tıkanması su akışının engellenmesi ile birlikte kireçlenme problemi çamaşırların temizlenmesine de engel oluyor. Bu durum zamanla çamaşırlarınızın eskisi gibi temizlenmesini de engelleyerek kötü kokan çamaşırlar ortaya çıkarır.

ÇAMAŞIR MAKİNENİZDEKİ KİREÇLENMEYİ HEMEN ÇÖZÜN!

Bu durumun hemen önüne geçmek, hem çamaşır makinenizin yıpranmasını engellemek hem borudaki kireçlenmelerden kurtulmak hem de çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlamak istiyorsanız o halde sizlerde sirke ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. 1 su bardağı sirkeyi makinenin haznesine ekledikten sonra, makinenin iç kısmına bir çorba kaşığı karbonat koyarak çamaşır makinesini 1 saat kadar normal bir programda çalıştırabilirsiniz.

Ayrıca çamaşır makinesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer bölümde lastik ve kapak kısımlarıdır. Lastik ve kapak kısımlarında kalan kirler kötü kokuya sebep olabilir. Öncelikle makinenizin fişini çekiniz. Ardından adet limonu kestikten sonra, limon suyuyla makinenin kazan kısmını silin. Sonrasında lastik ve kapağı silebilirsiniz.

SONRAKİ HABER