Çakarlı araç kullananlara dudak uçuklatan ceza! Tam 5 Milyon TL

Ülkemizde bir çok defa tartışma konusu olan ve devlet araçları haricinde hiç bir yetkisi olmadan araçlarında çakar lamba kullananlara verilen ceza ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı.

Çakarlı araçlar son zamanlarda ülkemizde adından sıklıkla söz ettiren bir konu olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor.
Trafikte geçiş üstünlüğü sağlaması ile bilinen ve araç plakalarında kırmızı ve mavi ışıkların yanıp sönmesi olarak tarif edilebilecek çakarlı araçlar ile ilgili caydırıcı bir adım daha geldi. Devlet kurumlarından ya da ambulans, itfaiye, emniyet güçlerinden olmadığı halde sadece trafikte geçiş üstünlüğü elde etmek için araçlarında çakar lamba kullananlara caydırıcı bir ceza verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya vatandaşlarında rahatsız olduğu ve önlem alınmasını istediği bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Bakan Yerlikaya Ocak ayının ilk 26 gününde yapılan denetimler sonucu 5 Milyon TL'den fazla ceza kesildiğini duyurdu.

Çakarlı araç kullananlara dudak uçuklatan ceza! Tam 5 Milyon TL

5 MİLYON TL'DEN FAZLA PARA CEZASI KESİLDİ

Bakan Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde; 807 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü.5 Milyon 196 Bin TL para cezası uygulandı” denildi.

Sağlık ve emniyet birimlerinin çakarlı araç kullanmasından dolayı trafikte geçiş üstünlüğü elde etme sebebinin ise insan sağlığı ve suçlularla mücadele nedeniyle olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

Trafikte insanların rast gele araçlarına bunu takması ve kendilerini geçiş üstünlüğüne sahipmiş gibi göstermesi trafikte en çok rahatsızlık duyulan konuların başında geliyordu. Yapılan denetimler ise bu anlamda büyük takdir topladı.