Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emeklinin yüzü yine gülmedi. TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde bulunan çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye gecikmeli kanunlaşabilir. Peki, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi ne zaman yatacak?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi ne zaman yatacak merak konusu olmaya devam ediyor. Ancak emekliyi üzecek bir haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nun gündemindeki emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi gecikmeli kanunlaşabilir.

5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Edinilen kulis bilgilerine göre, TBMM Genel Kurulu'na sunulan 86 maddelik torba teklifinin içinde bulunan çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesinin, 11 Aralık'ta başlayacak bütçe görüşmeleri sebebiyle aralık sonuna sarkabilir.

86 maddelik kanun teklifinin tamamının bütçe öncesinde görüşülme ihtimalinin düşük olduğu aktarılırken bu durum çalışan emeklinin ikramiyesini de geciktirecek. İkramiyenin, yeni yıla sarkabileceği de öngörülüyor.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Çalışan emekliye bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesinden 4 milyon 688 bin 945 kişi yaralanacak. Daha önce çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi TBMM GenelKurulu'nda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim döneminde ödemeler yapılmıştı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA YATTI MI?

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesinin yasalaşması, 11 Aralık'ta başlayacak ve 24 Aralık pazar günü tamamlanacak 2024 yılı bütçe görüşmeleri ardından torba teklifin kalan bölümlerinin görüşülmesi için genel kurul toplanması ardından gerçekleşecek. Kurulun toplanacağı en erken tarih ise 26 Aralık Salı günü.

Genel kurulda görüşülen teklifin kanunlaşması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak.

SONRAKİ HABER