ANASAYFA Gündem Çalışma Meclisi 5. yıl sonra yeniden toplanıyor! Asgari ücret ve emekli maaşı görüşülecek

Çalışma Meclisi 5. yıl sonra yeniden toplanıyor! Asgari ücret ve emekli maaşı görüşülecek

Ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından önemli bir adım daha geldi. Edinilen bilgiye göre son toplantısını 2019 yılında yapan ve iş dünyası ve hükümet temsilcilerini bir araya getiren Çalışma Meclisi Ankara'da toplanacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Çalışma Meclisi 5. yıl sonra yeniden toplanıyor! Asgari ücret ve emekli maaşı görüşülecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan iş dünyasının önemli temsilci kurumlarına ziyaretler gerçekleştirildi. Gittiği yerlerde kameralar karşısına geçen Bakan Işıkhan ülke gündeminde yer alan ekonomik başlıkların bu toplantıda görüşüleceğini ifade etti.

ÇALIŞMA MECLİSİ YILLAR SONRA TOPLANIYOR

5 yıl aradan sonra 13. defa Çalışma Meclisi'nin toplanacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantıda çalışma hayatı ile ilgili temel konuların görüşüleceği toplantının nasıl bir şekilde sonuçlanacağı merak konusu oldu. 

Bakan Işıkhan toplantı ile ilgili “Meclisimizde, çalışma hayatını ilgilendiren temel konulara ilişkin sorunları gündeme getiriyor ve bunlara yönelik politikaları tüm tarafların katkılarıyla hayata geçirmeye çalışıyoruz. 13. Çalışma Meclisi'ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 29-30 Nisan'da düzenleyeceğiz. Üç gün sürecek program boyunca, ilgili bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarımız, akademisyenlerimiz, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecektir” dedi.

MASADA PEK ÇOK KONU VAR

Son dönemde ülke gündeminde en çok yer edilen konu başlıklarından olan emekli maaşı, asgari ücret, iş ve işveren arasındaki yasal ilişkiler ve personel hakları gibi konuların görüşüleceği toplantı sonrası bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor. Yıllar sonra düzenlenecek toplantıya Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK davet edildi.

Açıklamanın ardından gözler Nisan sonunda yapılacak meclis toplantısına çevrildi. İş dünyasından çok sayıda insan kendilerini yakından ilgilendiren bir gelişmenin yaşanmasını bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'daki iş dünyası temsilcilerinden 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajları geldi

Ankara'daki iş dünyası temsilcilerinden 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajları geldi