ANASAYFA Gündem Çevre Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! Son başvuru tarihi 3 Mayıs

Çevre Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! Son başvuru tarihi 3 Mayıs

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bakanlık tarafından farklı alanlara sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı ifade edilmişti. İlan için başvuru şartları belli oldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Çevre Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! Son başvuru tarihi 3 Mayıs

Nisan ve Mayıs ayı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde farklı kadrolara alımların yapılacağı duyuruldu. Buna göre başvuru yapacak olan adaylar için gerekli olan şart ve detayların belirlendiği ifade edildi.

ÇEVRE BAKANLIĞI 41 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK!

Yayımlanan ilana göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplamda 41 sözleşmeli bilişim personeli alınacağı belirtilmişti. Pek çok kadro için alımının yapılacağı bu ilana göre başvuru şartları belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

İlana göre genel başvuru şartları şu şekildeydi;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olması,

b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması,

d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunması (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

e) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri.

A Grubu Kadrolar için (Tavan Ücretin 4 Katı); (a), (b), (d) ve (e) bentlerindeki,
B Grubu Kadrolar için (Tavan Ücretin 3 Katı); (a), (b), (d) ve (e) bentlerindeki,
C Grubu Kadrolar için (Tavan Ücretin 2 Katı); (a), (c), (d) ve (e) bentlerindeki
şartlara da haiz olmaları gerekmektedir.

f) Kariyer Kapısı Platformundan yapılacak başvuru sırasında, adayın başvurusuna yüklemesi talep edilen belgelerin ilgili belge başlığı altına yüklenmesi adayın sorumluluğunda olup, talep edilen belge veya belgelerin başka bir başlık altına yüklenmesi halinde adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 3 MAYIS!

15 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan başvuru işlemleri hakkında yapılan açıklamalara göre alımların e-Devlet Kapısı üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı /Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden 3 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halkbank Nisan ayına özel fatura talimatları için 500 TL para iadesi yapacak!

Halkbank Nisan ayına özel fatura talimatları için 500 TL para iadesi yapacak!