CHP Lideri Özel'den Asgari ücrete zam resti

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı asgari ücrete yıl içinde yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı şeklinde olmuştu. Bakanlık ve hükümet nezdinde gelen açıklamalara karşın muhalefet kanadından tepki söylemleri gelmeye devam ediyor.

CHP Lideri Özel'den Asgari ücrete zam resti


Son yıllarda uygulanan asgari ücrete yıl içinde yapılan zam bu sene yapılmadı. Son olarak 17 bin 2 Tl olarak tescillenen miktarın zaman içinde enflasyon ve peş peşe gelen zamlar karşısında yenik düşmesi vatandaşlar ve çok sayıda siyasi tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Ekonominin iyiye gideceği söylemlerine karşın bunu hissedemediğini söyleyen vatandaşlar maaşlarının zamlanması gerektiğini ifade etmeye devam ediyor. Konu ile ilgili konuşan isimlerden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de bu konu hakkında vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

"ÇOK NET VE SERT TEPKİ VERECEĞİZ"

Partisinin İzmir ziyaretinde konu hakkında konuşan CHP Lideri Özel zam yapmama kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Özgür Özel "Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bunu bir kez daha düşünsünler. Buna çok net ve sert bir tepki vereceğiz. Kimse asgari ücreti güncellememeyi düşünmesin" dedi.

"BU MİLLETİ GEÇİNEMEZ HALE GETİRDİLER"

Kararın yeniden gözden geçirilmesine ek olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapılması gereken düzenlemenin ne kadar olması gerektiğine dair de görüş bildirdi. Başkan Özel emekli ve asgari ücret için ayrı ayrı söylemlerde bulundu. CHP Lideri "Emekliye asgari ücret düzeyinde en düşük maaş, asgari ücrete de enflasyon oranında zam bekliyoruz. Bunları yapmayanlar, bu milleti geçinemez hale getirdiler. Geçinemeyenlerin sesini duyuyoruz. Duyurmaya kararlıyız"

Haziran ayına girilmesi ile beraber gözler ay sonu ve yılın ikinci dönemine çevrildi. Hükümet politikasının aynı kalıp kalmayacağı bu dönemlerde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER