CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi! Binlerce emekli Tandoğan Meydanında toplandı

Ankara bugün mahşeri bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin dört bir yanında gelen emekli vatandaşlar CHP tarafından düzenlenen mitingde bir araya geldi.

CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi! Binlerce emekli Tandoğan Meydanında toplandı

Emeklilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu sorun ile ilgili çözüm önerilerini ilan etmek için CHP tarafından Ankara'da bir miting gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Türkiye'nin dört bir yanından emekliler kendilerine yapılan çağrıya yanıt verdi ve Tandoğan'a yerini aldı.

CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi! Binlerce emekli Tandoğan Meydanında toplandı

İLK SEÇİM VAADİ EMEKLİLERE

Emeklilerin ve işçi haklarını savunmak için bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve sendikaların üyelerinin de katıldığı mitinge hükümete önemli çağrılarda bulunuldu. Mitingde kendisini dinlemeye gelenlere istediklerini elde edene kadar yanlarında olacaklarını söyleyen Özgür Özel partisinin ilk seçim vaadini burada açıkladı.

Özel “CHP iktidarının ilk seçim vaadini açıklıyorum. Bir an önce yasal düzenlemeler tamamlanıp emekli maaşı ilk önce asgari ücrete, 2 yıl sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır” diyerek emekli maaşlarını artıracaklarını duyurdu.

CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi! Binlerce emekli Tandoğan Meydanında toplandı - Resim : 2

“HAKKINIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIM”

Türkiye'deki emeklilerin yurt dışındaki emeklilerden çok daha olumsuz bir durum içinde bulunduğunu belirten Özel “Bu sesi ya duyacaklar ya da durmayacağım, hakkınızı söke söke alacağım. Hans’ın yaşadığı hayatı Hasan’dan esirgeyenlere yazıklar olsun” dedi.

Emeklilerin elde ettiği maaşın alım gücünün zamanla azaldığını ifade eden CHP Lideri “Bu iktidar geldiği gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi 10 bin lira 2.5 altın almıyor. Her birinizin her ay 5.5 çeyrek altınını alıp kaçan bir düzen var" ifadelerini kullandı.

GULYABANİ GÖNDERMESİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının bir kısmında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yüklendi. Ülkenin ekonomi ve para politikalarının başında olan Bakan Şimşek'e konuşan Başkan Özel “Başımızda bir gulyabani var. Gulyabani IMF değil. Ama IMF hayaleti aramıza dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray’a git. Biraz da zenginlerin penceresine gitsin o” diye söyledi.

CHP'den Ankara'da Büyük Emekli Mitingi! Binlerce emekli Tandoğan Meydanında toplandı - Resim : 3

Sözlerinin bir kısmında AK Parti ve MHP'ye bu sorunu kökünden çözmek için bir çağrı yapan CHP Genel Başkanı Özel “Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde, 15’ini yapacağız, el birliğiyle yapacağız. Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız?” diyerek seslendi.

Tandoğan meydanını dolduran on binlerce emekli bir kez daha şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulundu. Dev mitingin nasıl bir yanıt alacağı ise merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER