ANASAYFA Gündem Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

MGM tarafından yapılan toz taşınımı uyarısı vatandaşların gündeminde yer ediniyor. Çöl tozu ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken bu hava olayının kaç gün süreceği ve nerelerde etkili olacağı merak edilmeye başlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), pek çok ilde toz taşınımı uyarısında bulundu. Çöl tozu ile ilgili detaylar merak edilemeye devam ederken bir yandan da araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli uyarıların ardından Atina'daki çöl tozu şimdi Türkiye'ye geldiği belirtildi. Bununla beraber ‘’Çöl tozu ne kadar sürecek, hangi iller etkilenecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 

MGM, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunurken valilikler tarafından da uyarılar gelmeye devam ediyor. 

ÇÖL TOZU NE KADAR SÜRECEK?

Tekirdağ'dan giriş yapan çöl tozu yurdun batı ve iç kesimlerinde tam 3 gün boyunca etkili olacak.

İç Anadolu'da etkili olacağı ifade edilen çöl tozunun Kastamonu, Konya, Ankara'da görüleceği bildirilirken özellikle Ankara'da yüksek basınç etkisini göreceği ifade edildi. 25 Nisan'dan sonra İstanbul'dan Doğu'ya doğru hareket edeceği ifade edilen çöl tozunun teneffüs edilmediği sürece hiçbir zararı olmadığı ifade edildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da bir iş yerine gelip 2 kişiyi katleden şahıs yakalandı

Ankara'da bir iş yerine gelip 2 kişiyi katleden şahıs yakalandı