ANASAYFA Gündem COVID 19 iznindeki hükümlülerle ilgili yasal düzenlemenin detayları belli oldu! 31 Temmuz işaret edildi!

COVID 19 iznindeki hükümlülerle ilgili yasal düzenlemenin detayları belli oldu! 31 Temmuz işaret edildi!

COVID-19 iznindeki hükümlüler ile ilgili yapılan yeni yasal düzenleme devreye girdi. Yasal düzenlemenin uygulanmasına 31 Temmuz itibari ile başlanacak.
yazar
Haber Merkezi
COVID 19 iznindeki hükümlülerle ilgili yasal düzenlemenin detayları belli oldu! 31 Temmuz işaret edildi!

COVID-19 iznindeki hükümlülerle ilgili yapılacak olan yasal düzenleme 31 Temmuz itibarı ile uygulanmaya başlanacak. Bunun ile birlikte hükümlüler infaz durumlarını e-Devlet'ten online bir şekilde öğrenebilecek. Ayrıca açık cezaevlerine dönmeleri gerekenler ile alakalı da düzenleme yapıldı. Böylece 1 ile 15 Ağustos arasında dönmeleri gerekenler cezaevlerine geri alınacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık yasa kapsamında izinden dönecek hükümlüler hakkında yeni düzenlemenin devreye girdiğini ifade etti.

İNFAZ DURUMU E DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLEBİLECEK!

COVID-19 izninde bulunan hükümlüler bundan böyle e devlet üzerinden infaz durumlarını 20 Temmuz'dan itibaren öğrenme hakkına sahip olacak.

COVID-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmaları ise 31 Temmuz itibarı ile başlayacak. Fakat bunun dışında yasal süre içerisinde serbestlik müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiliyor. Müracaat yapılmadığı taktirde ise hakkında açık ceza infaz kurumuna gönderilme kararı devreye giriyor.

Ayrıca e devlet üzerinden yapılan sorgulama yapanlarda aynı şekilde bildirimde bulunulacak. 1 ile 15 Ağustos tarihleri arasında infaz işlerinin yürütüldüğü cezaevine dönmeleri gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas'tan camiaya transfer müjdesi!

MKE Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas'tan camiaya transfer müjdesi!