Cumhurbaşkanı Erdoğan 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanabileceğini söyledi

Siyasi kariyeri boyunca sigara karşıtı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konudaki kararlılığını koruyor. Sigara ile mücadelede sık sık mesajlar veren Cumhurbaşkanı, yeni kararlar alınabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigara ile mücadelede İngiltere modeli sinyali

Her sene dünyada ve ülkemizde on binlerce insanın ölüm sebebi olan sigara ile mücadele sürüyor. Tütün karşıtı hizmet politikaları, sigaranın ne kadar zararlı olduğunu anlatan programlar gibi hizmetler barındıran ülkeler yasakları çok daha yukarı çekiyor.

SES GETİREN YASA

Geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere Parlamentosunda alınan kararda 2009'dan itibaren doğanlara sigara satışı yasaklanmıştı. Bu duruma benzer bir kararın Türkiye'de de yaşanabileceği işaret edildi.

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı farklı milletlerden gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu ile ilgili önemli bir ifade kullandı.

İNGİLTERE MODELİ TÜRKİYE'DE UYGULANABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soru sormak için orada bulunan Birleşik Krallık vatandaşı bir genç 2 ay önce ülkelerinde çıkan bu yasayı hatırlatınca Cumhurbaşkanı Erdoğan benzer bir yasanın Türkiye'de de çıkabileceğini, gerekirse yasa ile ilgili Birleşik Krallık'la iletişim kurulabileceğini söyledi.

Türkiye'de sigara kullanımından uzak nesiller yetiştirilmesi adına ciddi bir hamle olarak görülen bu hizmet ile ilgili neler yaşanacağı merak konusu oldu. İlerleyen günlerde konunun tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER