ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı

İşsizlikle mücadele edilen dönemde iş arayan binlerce vatandaş, her ilanı didik didik ediyor. Bu çerçevede bakanlıklarca yayımlanan ilanlar da vatandaşların gündeminde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı imzaladığı kararla 36 bin kişinin istihdamına kapı aralandığı öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı imzaladı! 36 bin kişiye yeni istihdam kapısı aralandı - Türkiye'de istihdam sorunları devam ederken işsizlik ve özellikle genç işsizlikle mücadele sürüyor. İşsizlikle mücadele edilen dönemde her ilanı yakından takip eden iş arayanlar da yeni ilanlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşsizlik sorunlarının çözüme ulaşması adına yeni ilanlar yayımlanmaya devam ederken devletin yayımladığı kapsamlı alım duyuruları takip ediliyor. 

Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler bakanlıkların ilanlarını incelemeye devam ederken bu kapsamda bir alım duyurusu da Sağlık Bakanlığından gelmişti. Sağlık Bakanlığı, 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını duyururken detaylar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararla netleşti. 

36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAM EDİLECEK

Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 26 Nisan tarihi ile yayımlanan karar Resmi Gazete'nin Yürütme ve İdare Bölümü, Cumhurbaşkanı Kararları kısmında  ‘’leman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar: 2024/116)'' ifadeleri ile duyuruldu. 

Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı bünyesinde 36 bin kişi daha istihdam edilmiş olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediyesi Trabzon günlerine ev sahipliği yapıyor

Altındağ Belediyesi Trabzon günlerine ev sahipliği yapıyor