ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Kamu kurum ve kuruluşlarına atamalar yapılmaya devam ediliyor. Yapılan atamalar online olarak yayınlanarak vatandaşların bilgi sahibi olması sağlanıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik atama kararları alınmaya devam ediliyor. Alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediliyor.

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİNE SEÇİLEN İSİM BELLİ OLDU

Bu kapsamda 20 Nisan 2024 sayısında yeni yapılan atamaların kimler olduğuna dair detaylı bilgi verildi. Söz konusu kararda görevden alınan isimlerden de bahsedildi. Resmi Gazetede görevden alınan isimler Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun olarak gösterildi.

Vergi müfettişi ve başmüfettiş atama kararlarının da yayınlandığı Resmi Gazetenin son sayısında en çok dikkat çeken karar Anayasa Mahkemesi üyeliğine İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar'ın seçildiği açıklandı.

Çınar'ın YÖK tarafından önerilen 3 isim arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçildiği öğrenildi. 

CEMEVLERİNE YÖNELİK DETAY

Son dönemde kamuoyunda ibadethane sayılıp sayılmamaları hakkında görüşlerde bulunulan Cemevlerine yönelik bir karar alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre  Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesi kapsamında çalışmalar yapıldı.

Söz konusu kararlar kısa sürede gündem oldu. Atama kararları da dahil olmak üzere uygulanacak esaslara dair bilgilendirmelerde Resmi Gazete'den yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor 2024 eleme adayı kimler oldu? İki isim birden seçildi

Survivor 2024 eleme adayı kimler oldu? İki isim birden seçildi