Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu

Günlerdir beklenen 2. buluşma nihayet gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP lideri Özel'e iade-i ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı görevine oturduktan sonra önceki yönetimlerden daha farklı bir politika izleyerek karşıt görüşteki partilerle de görüşme kararı alan Özel'in en dikkat çeken görüşmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan olmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunan ve kendisi ile partisinin genel merkezinde bir araya gelen Özel önemli söylemlerde bulunmuştu. Her iki tarafın yıllar sonra bir araya gelmesi siyasi havayı yumuşatan bir gelişme olarak nitelendirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı ziyaret yapacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Uzun bir süredir ne zaman yapılacağı merak edilen görüşme için tarih belirlemiş ve 11 Haziran günü işaret edilmişti. Beklenen gün geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl aranın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu

ERDOĞAN KAPIDA KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Özel'in kapıda karşıladığı ve tarafların kameralara yan yana görüntü vermesinin ardından ikili kendilerine eşlik eden isimler ile beraber Genel Başkanlık Makamına çıktı.

Siyasette heyecan oluşturan görüşmeden sonra tarafların nasıl mesajlar vereceği merak konu oldu. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesi emeklilere bayram ikramiyesinin 17 bin TL olmasını isteyeceğini ifade etmişti.

NELER KONUŞULDUĞU MERAK EDİLİYOR

Görüşmenin sona ermesinin ardından tarafların görüşmeye dair beyanlarda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Siyasette merak edilen bir diğer soru ise yıllar sonra bir araya gelen genel başkanlar için bu görüşmenin bir daha tekrarlanıp tekrarlanmayacağı oldu.

Başta asgari ücret artışı ve emekli maaşları olmak üzere, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, öğretmen atamalarında mülakat, yerel yönetimlerin borç yükü gibi birçok konu başlığının görüşmede konuşulması öngörülüyor. Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından CHP MYK toplantısı düzenleyecek.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan eşlik etti. Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel'in görüşmesi yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aracına kadar eşlik etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER