Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar!

Bugün uzun bir aranın ardından toplanan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalara yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar!

Uzun bir süredir ertelenen ve yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı, bugün saat 15:20 civarında gerçekleştirildi. Toplantının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündemde olan konular hakkında ise basın toplantısında açıklamalara yer verildi. Bu çerçevede özellikle gündemde olması beklenen öğretmen atamaları hakkında açıklamanın gelip gelmeyeceği hakkında merak edilenler araştırılıyordu.

Toplamda 3 saat 15 dakika süren kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan önemli açıklamalar;

KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Deprem bölgesindeki çalışmalar her zaman olduğu gibi toplantının en önemli başlığı olduğu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni yılın ikinci kabine toplantısını yine yoğun bir gündemle az önce gerçekleştirdik. Toplantımızda ekonomi, eğitim ve dış politika başta olmak üzere pek çok kritik konuyu ele aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar her zaman olduğu gibi Kabine gündemimizin en önemli başlığıydı. Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin hazırlıkları gözden geçirdik.

Dünya genelinde etkili olan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Turizm 2023 senesi tarihin en iyi senesi oldu. Turizm gelirimiz yükseldi. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 87 milyon kişiyi buldu. 2024 yılı için hedefimiz 60 milyon ziyaretçi.

İhracatta yakaladığımız ivmeyi ocak ayında da sürdürdük. 20 milyar dolar oldu. Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık. İstihdam da olumlu hava devam ediyor. Türkiye'de işsizlik oranı 0,1 puan düşüşle yüzde 8,8 geriledi. Türk ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor. Enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz." dedi.

Bununla birlikte yapılan önemli açıklamalar şu şekilde verildi;

MİLLİ UZAY PROGRAMI DEVAM EDECEK!

Milli Uzay programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı görevini tamamlayarak ülkemize döndü. İkinci astronumuz da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere uzaya göndereceğiz. İlk uzay misyonumuzun özellikle gençlerimizde uzay çalışmalarında ve bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz.

TERÖRİSTAN KURULMASINA MÜDADE YOK!

Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye elbette Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Irak'ın teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Iraklı kardeşlerimizden de haklı beklentimiz Irak topraklarının bir üs olarak kullanılmasına izin vermemeleridir. Teröristan kurulmasına müsaade yok.

F16 KARARI MEMNUNİYET VERİCİ!

Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talabimizinde olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.

Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk Savunma sanayii bundan sonra daha hızlı yol alacak.

Şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz, Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir.

Türkiye ne pahasına olursa olsun, Güney sınırlarında "Teröristan" kurulmasına müsade etmeyecektir.

Evlatlarımıza sınırlarımızın dışında da terörün olmadığı, barışın hüküm sürdüğü bir bölge bırakacağız.

DEPREM KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR!

Geçen sene 6 Şubat'ta sadece milletimizin değil insanlık tarihinin de en yıkıcı ve acı afetlerinden birini yaşadık. 11 ilimizi ve 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi. Bu depremlerde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki şehidimi rahmet yad ediyorum. Depremin birinci yıl dönümünde inşası tamamlanan konutların teslimatını yapmak üzere bölgedeydik. Depremden zarar gören tüm il ve ilçelerimizde yeniden inşa çalışmaları kesintisiz sürüyor. Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz koşturuyoruz. Konut ve köy evi sayısı 31 binin üzerindedir. 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimi yapacağız. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etmektir.

AİLE VE GENÇLİK FONU

14-28 Mayıs seçim döneminde milletimize tahahhüt ettiğimiz Aile ve Gençlik fonuyla ilgili mevzuat çalışmaları tamamlanıyor. Deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz. Kim ne derse desin biz büyük devlet ve asil bir milletiz. Nice zorlukların üstesinden geldik. Yine başaracağız. Asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin yaralarını saracağız.

HER TÜRDEN OYUN DEVREYE SOKULDU!

Son 10 yıldır her seçim dönemi öncesi olduğu gibi milletimizi huzursuz edecek görüntüler ardı ardına gelmeye başladı. Her türden oyun yeniden devreye sokuldu. Türkiye'nin 21 yıldır en büyük gücü olan güven ve istikrar iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Türkiye artık hem siyasi hem ekonomik hem askeri olarak bambaşka bir ligin oyuncusudur. Bizim iktidarımızın ilk 10 yılı vesayetle mücadeleyle ikinci 10 yılı ise terör ve milli irade hırsızlarıyla mücadeleyle geçti. 2023 hedeflerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşan bir şahlanışın altyapısını inşa etmeyi başardık.

ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENİYOR!

Diyanet camiamız sadece insanımız din hizmetlerinin verilmesinde değil, Asım'ın neslinin yetiştirilmesinde de önemli sorumluluklar üstleniyor.

Diyanet Akademisinin de hizmete girmesi ile eğitim imkanları genişleyen din görevlilerimizin önümüzdeki dönemde ilim, irşad, tebliğ ve temsil görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

"BU AKŞAM DUBAİ'YE HAREKET EDİYORUZ'

Bu akşam Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılmak üzere Dubai'ye hareket ediyoruz. Bu yılki zirvede zirveye katılan diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştireceğiz. Emirliklerinin ardından Kahire'ye geçeceğiz. Ülkelerimiz arasındaki pek çok konuyu istişare edeceğiz. Gündemimizin ilk sırasında Gazze'ye yönelik artan İsrail saldırıları olacaktır. Hitler özentisi Netanyahu hükümeti her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor. Bu sabah güvenli bölge olarak ilan ettikleri Refah'a saldırdılar. Doğrudan sivilleri hedef aldıkları saldırılarda yüzden fazla Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. Batılı güçler sahne önünde İsrail'e itidal çağrısı yaparken Hamas bahanesinin arkasına saklanarak Netanyahu'nun katliamına göz yumuyorlar. İslam dünyasının da maalesef yetersiz kaldığını görüyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz için daha başka neler yapabiliriz buna bakacağız. Türkiye olarak akan kanın durması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ziyaretlerimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

SONRAKİ HABER