ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik açıklama! Sürenin uzatılmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik açıklama! Sürenin uzatılmasını istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında açıklamalarda bulundu. Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuştu.
yazar
Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik açıklama! Sürenin uzatılmasını istiyoruz

Cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuştu.

Ağustos ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'ye geleceğini belirtti. Bunun ile birlikte Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikir olduklarının da altını bir kez daha çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temasların devam ettiğine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup gönderdiğini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasının uzatılması adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de ifade etti.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO üyeliği hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şart sunduklarını ve Türkiye'nin AB üyesi olmak adına uzun yıllardır mücadele verdiğine de değindi.

Ayrıca AB kanadından beklentilerin cevabını almak adına beklediklerini söyleyen Erdoğan, Vilnius'te görüşmeler yaptığını, bütün AB üyesi ülkelerin liderleri ile bu durumu konuştuğunu da aktardı. '52 yıldır kapıda bekletilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımların atılmasını istiyoruz' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin şartlarını sıraladığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Çubuk Belediyesi tarafından üretilen sarımsağın hasadı devam ediyor

Ankara'da Çubuk Belediyesi tarafından üretilen sarımsağın hasadı devam ediyor