Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Bugün Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yeni kentsel dönüşüm projesi hakkında yeni paylaşım geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamalar gelmişti. Yapılan bu açıklamalarda ekonominin yanı sıra yeni kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Canlı yayında yapılan açıklamaların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden de yeni açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ AÇIKLAMASI!

Konuya ilişkin Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

"Hiç kimsenin ülkemizi depreme hazırlamadaki en önemli aracımız olan kentsel dönüşüm projelerini dinamitlemesine, yavaşlatmasına, sulandırmasına izin vermeyeceğiz.

2012 yılında tarihimizde ilk defa kentsel dönüşüm yasasını çıkardık. Türkiye genelinde 480 milyar liralık yatırımla 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık.

Maruz kaldığı onca haksız, insafsız eleştirilere rağmen TOKİ vasıtasıyla şimdiye kadar 1,3 milyon konutu tamamladık, hak sahiplerine teslim ettik.

Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun en son ve somut örneği 6 Şubat depremleridir. Bu konu siyaset üstü, siyasi partiler üstü bir meseledir.

İnancımızda da tedbir, tevekkülden önce gelir.

Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki attığımız her adımda tamamen ideolojik saiklerle hareket eden bir kesimi karşımızda bulduk.

Eylül ayında çok geniş bir katılımla Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası düzenledik, ortaya çıkan çalışmalar ışığında yeni bir kentsel dönüşüm yasası hazırladık.

Düzenlemenin tek bir gayesi vardır, o da kentsel dönüşümü hızlandırarak milletimizin ve şehirlerimizin can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Yeni kanunla getirilen düzenlemelerde herhangi bir rant sağlama amacı veya hak sahiplerinin başka bir bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir.

Kentsel dönüşümde Marmara Bölgemize özel önem veriyoruz. Amacımız, İstanbul’da her yıl 350 bin konut inşa ederek 5 yıl içinde acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenilemektir.

Vatandaşlarımızın canları ve mallarıyla bir daha 6 Şubat depremlerindeki gibi bedeller ödememesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Bu açıklamalar ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında amaçlanan gelişmelerden de bahsedilmiş oldu.

SONRAKİ HABER